Απίστευτο περιστατικό: Ιπποπόταμος κατάπιε 2χρονο αγόρι και το έφτυσε ζωντανό

Newsroom
Απίστευτο περιστατικό: Ιπποπόταμος κατάπιε 2χρονο αγόρι και το έφτυσε ζωντανό
Αδιανόητο περιστατικό στην Ουγκάντα με ένα μικρό αγοράκι να γλιτώνει από θαύμα.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ουγκάντα. Ένα δίχρονο αγοράκι γλίτωσε από θαύμα όταν βρέθηκε μέσα στο στόμα ενός ιπποπόταμου. Χάρη στην άμεση επέμβαση ενός αγρότη της περιοχής, ο ιπποπόταμος έφτυσε ζωντανό το παιδί.

Το περιστατικό συνέβη σε λίμνη, όπου ο μικρός Paul Iga έπαιζε στην όχθη δίπλα στο σπίτι του. Ένας ιπποπόταμος εμφανίστηκε ξαφνικά από τα νερά και άρπαξε στο στόμα του το αγοράκι. Το τεράστιο θηλαστικό άνοιξε το στόμα του και κατάπιε τον μικρό Paul από το κεφάλι μέχρι τη μέση, χωρίς ωστόσο να τον δαγκώσει.

Ιππο

Εκείνη την στιγμή ένας χωρικός που βρισκόταν κοντά στο σημείο, αντιλήφθηκε το περιστατικό και άρχισε να πετάει πέτρες στον ιπποπόταμο προκειμένου να αφήσει το παιδί. Το ζώο φαίνεται να τρόμαξε και απελευθέρωσε τον Paul.

Ο ιπποπόταμος εξαφανίστηκε στα νερά της λίμνης και το δίχρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, με ελαφριά τραύματα. Εκεί του έκαναν αντιλυσσικό εμβόλιο και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του.

Η αστυνομία της Ουγκάντα εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό όπου αναφέρει: «Το θύμα δέχθηκε επίθεση στις 04.12.2022, γύρω στις 3 μ.μ. ενώ έπαιζε στο σπίτι του στο Rwenjubu, στη λίμνη Katwe, στην περιοχή Kasese. Το σπίτι απέχει περίπου 800 μέτρα από τη λίμνη Edward. Είναι η πρώτη φορά που ένας ιπποπόταμος βγήκε από τη λίμνη Έντουαρντ και επιτέθηκε σε ένα μικρό παιδί».