Πρωτοφανές επεισόδιο Θεοδωρικάκου-Σκουρλέτη στη Βουλή και στους διαδρόμους: «Τους τραμπουκισμούς στην Κουμουνδούρου»

Newsroom
Πρωτοφανές επεισόδιο Θεοδωρικάκου-Σκουρλέτη στη Βουλή και στους διαδρόμους: «Τους τραμπουκισμούς στην Κουμουνδούρου»
«Ροντέο» με Σκουρλέτη και Θεοδωρικάκο στη Βουλή, με την αντιπαράθεσή τους να συνεχίζεται και στους διαδρόμους έξω από την Ολομέλεια.

Μεγάλη ένταση ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Πάνο Σκουρλέτη και τον Τάκη Θεοδωρικάκο, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν βαριές εκφράσεις. Η κόντρα τους μάλιστα, συνεχίστηκε και στον διάδρομο έξω από την Ολομέλεια.

Ο Θεοδωρικάκος βλέποντας τον Σκουρλέτη φώναξε: «Εμένα δεν θα μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο. Το ακούς;». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάστηκε και απλώς χαμογέλασε με τον Θεοδωρικάκο να συνεχίζει: «Μη χαμογελάς. Δεν επιτρέπω να μου μιλάς έτσι. Δεν κάνω πλάκα». Η απάντηση του Σκουρλέτη ήταν πως ότι έχει να πει, το λέει στην Ολομέλεια.

Ακολουθεί ο διάλογός τους

Π. Σκουρλέτης: Με αποκάλεσε αγράμματo. Εγγράμματε ξαναδιαβάστε την πρόταση του ΣτΕ. «Είναι αντισυνταγματική» τελεία και παύλα. Τα θέματα τις αλλεργίας σας το αντιστρέφω. Εσείς έχετε αλλεργία σε υγειονομικούς, σε εκπαιδευτικούς, που τους ξυλοκοπάγατε εχθές έξω από τη Βουλή.

Τ. Θεοδωρικάκος: Επιχειρείτε να διαρρήξετε τις σχέσεις ανάμεσα στο κράτος, την ελληνική κυβέρνηση και την νέα γενιά. Θεωρείτε φυσιολογικό να γκρεμίζονται βιβλιοθήκες μέσα στα πανεπιστήμια;

Θα ακούσετε και θα μάθετε να σέβεστε. Στη φοιτητική εστία πάνε τα ελληνόπουλα από την επαρχία και από τις φτωχές οικογένειες που δεν αντέχουν οι οικογένειες τους να πληρώνουν νοίκι. Θα μάθετε… θα τα ακούσετε. Εμείς αδειάσαμε την φοιτητική εστία Ζωγράφου από εγκληματικές οργανώσεις. (Σε αυτό το σημείο ο Πάνος Σκουλέτης άρχισε να φωνάζει)

Σ. Σακοράφα: Κύριε Σκουρλέτη πήρατε τον λόγο, τώρα μιλάει ο Υπουργός

Τ. Θεοδωρικάκος: Είχε γίνει άντρο εγκληματικότητας. Η ΕΛ.ΑΣ το γνώριζε από τις αρχές του 18 και όποιος έχει αντίρρηση να τα πούμε στην Κατεχάκη.

Π. Σκουρλέτης: (φωνές)

Τ. Θεοδωρικάκος: Αυτή τη συμπεριφορά κύριε να την επιδείξετε….

Σ. Σακοράφα: Κύριε Σκουρλέτη. Και ο κ. Καραθανασόπουλος έχει ζητήσει τον λόγο. Γιατί περιμένει υπομονετικά και δεν φωνάζει

Απ. Βεσυρόπουλος: Γιατί έχει ήθος ο άνθρωπος

Τ. Θεοδωρικάκος: Αυτός τους ανέξοδους τραμπουκισμούς να τους κάνετε στην Κουμουνδούρου.

Απ. Βεσυρόπουλος: Έτσι μεγαλώσατε, γι αυτό.

Π. Σκουρλέτης: Ο όρος τραμπουκισμός και με φωνές έστω, θυμίζει εποχές ΕΚΟΦ ή χρυσής αυγής. Να ανακαλέσει ο υπουργός.

Τ.Θεοδωρικάκος: Σε ό,τι αφορά το νέο θλιβερό ξέσπασμα του κ. Σκουρλέτη, απαξιώ να το σχολιάσω.