Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο: Φωτιές και οδοφράγματα στο Σχιστό

Newsroom
Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο: Φωτιές και οδοφράγματα στο Σχιστό
Επτά συλλήψεις σε ευρεία επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική.

Ένταση επικρατεί με νεαρούς αυτή την ώρα, στην περιοχή του Σχιστού στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Δερβενακίων. Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μία ομάδα από τους αντιδρούντες, έχει βάλει φωτιά σε κάδους και λάστιχα, με την συγκέντρωση να γίνεται στην οδό Δερβενακίων.

Επίσης γύρω στις 20:30 πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο. Το περιστατικό σημειώθηκε στη λεωφόρο Διυλιστηρίων και τα πυρά προήλθαν πιθανότατα από κυνηγετικό όπλο.

Την ίδια ώρα, χάος επικρατούσε στο Σχιστό Κορυδαλλού. Φωτιές μαίνονταν στους δρόμους, οι διαμαρτυρόμενοι -μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη- Ρομά έκαιγαν κάδους και λάστιχα, ενώ στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι νεαροί άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Δερβενακίων.

Σε εκτροπές της κυκλοφορίας στην Περιφερειακή Αιγάλεω και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου προχώρησε η Τροχαία. Ειδικότερα κλειστή είναι η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου (βόρειος παράδρομος N.E.O.A.K) από το 39 έως το 42 χλμ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή των Μεγάρων και η Περιφερειακή Οδός Αιγάλεω από το ύψος της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου έως της λεωφόρο ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.