Αποκάλυψη Μητσοτάκη: «Η αδελφή μου διαγνώσθηκε με καρκίνο»

Newsroom
Αποκάλυψη Μητσοτάκη: «Η αδελφή μου διαγνώσθηκε με καρκίνο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε την περιπέτεια με την υγείας της που περνάει η αδελφή του, Κατερίνα.

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η αδελφή του Κατερίνα, αποκάλυψε με ανάρτησή του, το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αυτή ο Πρωθυπουργός της χώρας αναφέρει πως διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού, ευτυχώς σε αρχικό στάδιο και πλέον έχει ξεκινήσει της χημειοθεραπείες.

Μάλιστα προέτρεψε όλες τις Ελληνίδες να κάνουν χρήση του προληπτικού ελέγχου με τις δωρεάν μαστογραφίες, προκειμένου να έχουν καλή πρόγνωση, θεραπείας όπως έγινε στην περίπτωση της Κατερίνας Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η ανάρτησή του...

Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα γιατί αυτό έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή με μία δημόσια πολιτική. Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες, η αδελφή μου Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό. Ευτυχώς, όμως, ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της.

Τώρα αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια. Η Κατερίνα έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία προχθές. Αντιμετώπισε τα δυσάρεστα νέα με την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που την διακρίνει.

Και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη γιατί ανακάλυψε την κακοήθεια σε πρώιμο στάδιο. Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και στην πατρίδα μας παρέχεται εξαιρετική αντικαρκινική περίθαλψη. Εξάλλου το πιστοποιούν οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες που βγήκαν νικήτριες από αυτή την μάχη.

Ξέρω ότι κάθε έλεγχος της υγείας μας προκαλεί φόβο ή δισταγμό. Αλλά είναι απαραίτητος. Μάλιστα, για όλες τις γυναίκες μεταξύ 50 και 64 ετών η πολιτεία προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες, μέσα από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Αξιοποιήστε το!

Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Μια από αυτές είναι και η Κατερίνα…