Hatemost: Μίσησε τον, αν μπορείς (vid)

Hatemost: Μίσησε τον, αν μπορείς (vid)
Ο καλλιτέχνης που αλλάζει ραπ μορφές και «πατάει» σε κάθε ρυθμό. Το Hate απλά το θαυμάζεις και το most το ακολουθείς.

Δεν ξέρω αν είναι dope rapper, αλλά η εξάρτηση που σου προκαλεί σίγουρα είναι άμεση και καθόλου ιάσιμη! Η παραίσθηση γίνεται η μόνη αίσθηση και το έγχρωμο μετατρέπεται σε ψυχεδελικό. Κι αν ψάχνεις την ουσία, λύσε τον γρίφο του σι σι χαχα. Εντάξει, η φάση είναι για μυημένους και παλιούς, τύπους του χθες, του σήμερα και του ποτέ. Ο τύπος δεν είναι παιδί θαύμα, αλλά όχι και ο πιο μισητός. Η ειρωνεία και το δικό του μέτρο δεν έχουν αντίστοιχο στη ραπ σκηνή. Θα έβρισκε τη θέση του στη Δύση, στην Ανατολή, παντού! Βάλε ό,τι γλώσσα θες στα κομμάτια του, φτιάξε ό,τι εικόνα θες πάνω του και αυτός θα κρατήσει ατόφιο το hate και το most. Ήρωας απρόσωπος σε μάνγκα ιστορία μια και ξέρει το τυχαίο, το απρόσμενο, το δικό του στιλιζαρισμένο. Η φιγούρα και το στιλ του ρίχνουν μια ματιά στην αμερικανιά τύπου K.Lamar και ενώνουν τις περιοχές, τις εποχές, τις όχθες και το σήμερα με το χθες. Ο ήχος και το μπιτ λιώνουν και ο χρόνος είναι μια λέξη μόνο, μια υπογραφή σαν αυτή του Σαλβαδόρ Νταλί. Εντάξει, ξεφύγαμε (ή όχι;), αλλά μείναμε στον «πιο μισητό» και πολύμορφο ράπερ της Ελλάδας. Μίσησε τον γιατί μπορείς. Να τον φτάσεις; Άσε, δεν μπορείς. [η φωτό από την επίσημη σελίδα του στο fb, του k.nikolopoulos]

Liquid flow


Το Hate δεν είναι νέο, το Most, όμως, διαρκώς ανανεώνεται! Όπα, για να μη χαθούμε πάρτε συντεταγμένες και περιοχές ορισμένες. Το ζήτημα, βέβαια, στην περίπτωση του δεν είναι το δεδομένο. Τέλος πάντων… Το βάπτισμα πυρός το πήρε στους «ΒήταΠεις». Συνεπώς, σπρώξτε τους δείκτες του ρολογιού 20 χρόνια πίσω και θα έχετε μια πρώτη εξήγηση για το μέγεθος Hatemost. Από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας σολάρει και παρτάρει με διάφορους ράπερ. Το «παρτάρει» δεν είναι τυχαίο. Οι συνεργασίες του πάρα πολλές και η φάση του συλλογικού του ταιριάζει [περισσότερα γι’ αυτό σε άλλο σημείο]. Αν, πάντως, θέλαμε να τον ακινητοποιήσουμε και να τον κατατάξουμε θα γράφαμε το εξής: liquid flow. Μετάφραση: Αυτό είναι ο Hatemost! Ο ράπερ που το flow του ταιριάζει παντού, «πατάει» παντού, είναι παντού! Σαν το νερό που καταλαμβάνει κάθε χώρο και κάθε σχήμα. Ε, αν ακούσετε κομμάτια του θα καταλάβετε. Ο τρόπος που «φτύνει» τις ρίμες και ο ήχος που τους δίνει είναι… liquid flow. Για να γίνει πιο κατανοητό κρατήστε το εξής: O Hatemost ακολουθεί το σημερινό ρεύμα, με μελωδίες εύπλαστες, παραισθησιογόνες και αιχμές από τα 90’s, τόσο τα ελληνικά όσο και τα ξένα. Κι αν θέλετε να τον κατανοήσετε (όσο μπορείτε) μια λέξη αρκεί: Complex.

Αμίμητο στυλ και άπαιχτες συνεργασίες


Ο Hatemost ή Prince XXIII, διαθέτει μοναδικό ύφος και ανεξάντλητο πειραματικό flow. Η εμπειρία των «ΒήταΠεις» έγινε η μαγιά για το δικό του, αμίμητο, στυλ. Το ραπ του πραγματικά είναι πρόκληση και με τον DWMND στην παραγωγή έχει δώσει αξιόλογα άλμπουμ. Πρώτα «Τα χειρόγραφα» (2017) και μετά το «Άπειρο» (2018). Και το 2019 έρχεται η καλύτερη (για τον υπογράφοντα) δουλειά του, το «Complex». Μαζί με τον Styl Mo παρουσιάζουν το ομώνυμο εγχείρημα και ο δίσκος τους τα «σπάει»! O DWMND είναι και πάλι εδώ και το LP είναι μια μόνιμη έκρηξη! Ρυθμός, πειραματισμοί που δεν έχουν όριο και ένα μπιτ που σε κάνει να «χάνεσαι».
O Hatemost, όμως, δεν κρατά το ποικιλόμορφο μουσικό του ύφος για τον εαυτό του. Οι συνεργασίες του είναι άπαιχτες! Επειδή σε αυτό το πεδίο δεν έχει κανέναν δισταγμό, σας δίνουμε μερικά σούπερ δείγματα. Σημειώστε: Cypher22, Tik Tok, Τότε ποιος… Σε μόνο τρία κομμάτια θα βρείτε τους: DJ Silence Supreme, Ricta, Kanon, MC Yinka, DJ Cutbrawl, Dani Gambino. Και μόνο η εικόνα όλων αυτών μαζί αρκεί. To «Battle Rap» πάει σε άλλο επίπεδο και το τριπάρισμα είναι αδιανόητο. Ο ρυθμός, το μπιτ, διαθέτει τη γοητεία του απρόσμενου και απαντά σε καθετί «νέο». O Hatemost έχει κάτι που ξεπερνά τη ραπ πραγματικότητα. Είναι σαν τους νίντζα των παιδικών μας χρόνων, είναι κομμάτι της σύγχρονης ποπ κουλτούρας, είναι το χρώμα και ο ήχος των κυρίαρχων social media.

@Photo credits: k.nikolopoulos