Το λάθος που κάνουμε τόσα χρόνια με τη σοκολάτα: Η ιδανική ώρα και τα κομμάτια που είναι αρκετά

Newsroom
Το λάθος που κάνουμε τόσα χρόνια με τη σοκολάτα: Η ιδανική ώρα και τα κομμάτια που είναι αρκετά
Η επιστήμονας τροφίμων Natalie Alibrandi, μάς λέει λοιπόν μέσω της Telegraph μας δίνει συμβουλές για τη σοκολάτα.

Δεν το έχουμε αναρωτηθεί ποτέ και γιατί άλλωστε να το κάνουμε, αφού κύριο μέλημα μας είναι να την καταβροχθίσουμε, ωστόσο να που έρχεται η επιστήμη, να μάς καταρρίψει τα πάντα και να μας πει, πως τόσα χρόνια τρώμε… λάθος τη σοκολάτα!

Η επιστήμονας τροφίμων Natalie Alibrandi, μάς λέει λοιπόν μέσω της Telegraph πως η σοκολάτα δεν πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο, καθώς τα επίπεδα υγρασίας είναι πολύ υψηλά. Αντίθετα, η ιδανική θερμοκρασία για τη φύλαξη της σοκολάτας είναι οι 18 βαθμοί Κελσίου.

Αν έχουμε κάνει γκάφα και δεν την έχουμε φυλάξει σωστά, τόσο υπάρχει ένα hack για να το καταλάβουμε. Το περιβόητο «κρακ» που πρέπει να κάνει όταν τη σπάμε. Είναι ο εύκολος τρόπος για να καταλάβουμε ότι η σοκολάτα δεν αποθηκεύτηκε σωστά όταν δεν ακούμε αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο.

2

Έτσι λοιπόν, αν η σοκολάτα μας θρυμματίζεται ή λιώνει πολύ γρήγορα στα χέρια μας, τότε δεν έχει φυλαχθεί σωστά.

Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο λάθος, αφού έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία έδειξε ότι το 78% των ερωτηθέντων φυλούν τις σοκολάτες στο ψυγείο.

Σύμφωνα με την Natalie Alibrandi, υπάρχει και η ιδανική ώρα για να απολαύσουμε μια σοκολάτα. Αυτή είναι στις 11:00 το πρωί, καθώς το κακάο περιέχει καφεΐνη και ζάχαρη, άρα θα πρέπει ιδανικά να καταναλώνεται πριν από το μεσημεριανό γεύμα. Αυτό είναι κάτι που κάνει μόνο ένας στους πέντε.

Επίσης, θα πρέπει να αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώνει στο στόμα και όχι να την μασάμε για να είναι στο 100% απολαυστική.

Όσο για τους λαίμαργους; Οι επιστήμονες λένε ότι έξι κομμάτια είναι η ιδανική ποσότητα αν και τουλάχιστον 1 στους 2 παραδέχεται ότι δεν σταματάει μέχρι να τη φάει όλη.