Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο θα έχει αυτονομία 117 χλμ. στον αέρα και θα κοστίζει… αφήστε το καλύτερα

Newsroom
Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο θα έχει αυτονομία 117 χλμ. στον αέρα και θα κοστίζει… αφήστε το καλύτερα
Υπάρχει εταιρεία που ισχυρίζεται πως μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό, καθώς είναι έτοιμη να λανσάρει το «πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο».

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να κάθεσαι σε μποτιλιαρισμένο δρόμο, ακούγοντας ραδιόφωνο και τον ήχο από τις κόρνες των άλλων. Καλά υπάρχουν κι άλλα χειρότερα, αλλά είπαμε να δώσουμε ένα τόνο δραματικό. Στο δια ταύτα… Υπάρχει εταιρεία που ισχυρίζεται πως μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό, καθώς είναι έτοιμη να λανσάρει το «πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο». Κυριολεκτεί… Αυτοκίνητο στον αέρα και όχι στον δρόμο.

Είναι η εταιρεία Alef Aeronautics με έδρα την Καλιφόρνια και ανακοίνωσε πως το Model A μπορεί (και) να πετάξει. Το όραμά τους για το ιδιαίτερο αυτό όχημα- το οποίο θα κοστίσει 300.000 ευρώ στους πιλότους και όχι οδηγούς- είναι να ταξιδεύει σε φουτουριστικούς αυτοκινητόδρομους στον ουρανό.

2

Η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει τις πρώτες της παραδόσεις το τέταρτο τρίμηνο του 2025 -είμαστε μόλις τρία χρόνια μακριά - και δηλώνει ότι το μοντέλο της είναι το μόνο που μπορεί να οδηγεί τόσο στους δρόμους όσο και με κάθετη απογείωση. Όπως σηκώνεται δηλαδή το ελικόπτερο.

Το μοντέλο Α ​​περιγράφεται ως μια «λύση στα ζητήματα της σύγχρονης συμφόρησης» και έχει αυτονομία 200 μιλίων και εμβέλεια πτήσης 110 μίλια (117 χλμ).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alef Jim Dukhovny δήλωσε: «Το Alef Model είναι μια σύγχρονη λύση για τις αστικές και αγροτικές ανάγκες μεταφοράς στον 21ο αιώνα, επειδή είναι η ταχύτερη και πιο βολική μεταφορά που δημιουργήθηκε ποτέ από το σημείο προέλευσης μέχρι τον τελικό προορισμό.

Δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να επιλέξουν τρόπο οδήγησης ή πτήσης, το ιπτάμενο αυτοκίνητο Alef επιτρέπει τη βέλτιστη διαδρομή ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου, τις καιρικές συνθήκες και τις υποδομές».

Ο Alef είπε επίσης ότι βρίσκονται και άλλα μοντέλα στα σκαριά, συμπεριλαμβανομένου ενός σεντάν τεσσάρων ατόμων, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2035 με τιμή 31.000 λίρες.