O Elon Musk θέλει να απολύσει το 75% των υπαλλήλων του Twitter, διαψεύδει η εταιρεία

Παύλος Παπαπαύλου
O Elon Musk θέλει να απολύσει το 75% των υπαλλήλων του Twitter, διαψεύδει η εταιρεία
Σαρωτικές αλλαγές θέλει να φέρει ο επιχειρηματίας στην πλατφόρμα, αν περάσει στα χέρια του.

Το 75% των 7500 υπαλλήλων του Twitter θέλει να απολύσει το Elon Musk, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μερικές ώρες.

Όπως αναφέρεται, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος μίλησε στους επενδυτές της εταιρείας και τους τόνισε πως θέλει να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές, με κύριο στόχο να μειώσει αρχικά τα λειτουργικά κόστη.

Ο Musk έχει στη διάθεσή του μόλις λίγες ημέρες, αφού πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εξαγοράς του Twitter μέχρι τις 28 Οκτωβρίου και φαίνεται πως όλα βαίνουν προς κλείσιμο της συμφωνίας.

Κάτι που έχει σημασία, πάντως, είναι πως οι απολύσεις ήταν ήδη στο τραπέζι, ασχέτως αλλαγής ιδιοκτησίας για την πλατφόρμα. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το διοικητικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να μειώσει κατά 800 εκατομμύρια δολάρια τα έξοδα που πηγαίνουν στη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Λίγο μετά την εμφάνιση του σχετικού ρεπορτάζ, πάντως, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας έστειλε mail σε όλους τους εργαζομένους, διαψεύδοντας αυτήν την πληροφορία.

Πηγή εικόνας: Reuters