Διευθυντής εστιατορίου στο Παρίσι πέταξε έξω δύο Ουκρανές φωνάζοντας «Viva Putin»: Μετά ζητούσε συγγνώμη (vids)

Newsroom
Διευθυντής εστιατορίου στο Παρίσι πέταξε έξω δύο Ουκρανές φωνάζοντας «Viva Putin»: Μετά ζητούσε συγγνώμη (vids)
Μία μητέρα με την κόρη της, Ουκρανές στην καταγωγή υποστήριξαν πως εκδιώχθηκαν κακήν κακώς από τον διευθυντή του εστιατορίου «Le Cozy Montparnasse», λόγω της εθνικότητάς τους.

Το λιγότερο απαράδεκτη συμπεριφορά επέδειξε ένας διευθυντής εστιατορίου στο Παρίσι, όταν τον κατέγραψαν σε βίντεο να διώχνει ευθαρσώς και ανάγωγα δύο Ουκρανές από τον χώρο εστίασης που διατηρεί, φωνάζοντας «Viva Putin» (σ.σ. ζήτω ο Πούτιν).

Μία μητέρα με την κόρη της, Ουκρανές στην καταγωγή υποστήριξαν πως εκδιώχθηκαν κακήν κακώς από τον διευθυντή του εστιατορίου «Le Cozy Montparnasse», λόγω της εθνικότητάς τους.

Η κόρη, η Μελίσα, τράβηξε μάλιστα με το κινητό της το ξέσπασμα του διευθυντή, στο οποίο ο διευθυντής του εστιατορίου απεικονίζεται να κάνει την χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια του, διώχνοντας τες και φωνάζοντας «Viva Puttin» δηλαδή «ζήτω ο Πούτιν»!

Το επίμαχο βίντεο το «ανέβασε» στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ουκρανών της Γαλλίας, Βολόντιμιρ Κογκουτιάκ.

«Έβρεχε και έκανε πολύ κρύο, οπότε αποφασίσαμε να πάμε σε αυτό το καφέ «Le Cozy Montparnasse» για να πιούμε ένα τσάι εκεί. Όταν ανοίξαμε το μενού, αναζητήσαμε την τιμή των ζεστών ροφημάτων και καλέσαμε τη σερβιτόρα για πληροφορίες», είπε η Μελίσα, η οποία έφτασε στο Παρίσι μαζί με τη μητέρα της από την Ουκρανία πριν τρεις μήνες, ως πρόσφυγες πολέμου.

«Εξηγήσαμε στη σερβιτόρα ότι επειδή είμαστε Ουκρανές πρόσφυγες, τα χρήματά μας είναι λιγοστά και γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε τι θα μας στοιχίσει ένα τσάι. Μας απάντησε με υβριστική γλώσσα ότι οι Ουκρανοί δεν είναι καλοδεχούμενοι στο κατάστημά τους», εξήγησε η Μελίσα που είπε πως μετά από αυτό αποφάσισαν να καλέσουν τον διευθυντή του καταστήματος για να τον πληροφορήσουν για τη συμπεριφορά της σερβιτόρας.

«Νόμιζα ότι δεν γνώριζε με ποιο τρόπο συμπεριφέρονται τα μέλη του προσωπικού στους πελάτες. Και μου απάντησε φωνάζοντας ότι υποστηρίζει τον Πούτιν κι ότι αυτός έχει δίκιο να σκοτώνει τον ουκρανικό λαό», είπε η κοπέλα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του «Cosy Montparnasse» ομολόγησε ότι φώναξε «ζήτω ο Πούτιν», αλλά αφού προηγουμένως τον απείλησαν οι δύο πελάτισσες. Ζήτησε συγνώμη μάλιστα και είπε ότι απλώς ενήργησε πάνω στα νεύρα του: «Δεν με νοιάζει αν είναι Ουκρανοί, τους δεχόμαστε όλους, απλώς δεν ήθελαν να καταναλώσουν κάτι και ξόδεψαν το χρόνο του προσωπικού την ώρα που ήταν κατάμεστο το εστιατόριο», υποστήριξε.

Συμπλήρωσε πως οι δύο Ουκρανές ήθελαν απλώς να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται σε μη πελάτες του εστιατορίου. Ο διευθυντής είπε ακόμη ότι η σερβιτόρα πήγε πολλές φορές να πάρει παραγγελία από τις γυναίκες, αφού επέστρεψαν από την τουαλέτα, αλλά εκείνες δεν ήθελαν να παραγγείλουν τίποτε και ζήτησαν να αλλάξουν τραπέζι επειδή έκανε κρύο.

Μετά από ένα μισάωρο οι δύο Ουκρανές πρόσφυγες σηκώθηκαν να φύγουν και όπως υποστηρίζει ο διευθυντής «όταν τους ζητήθηκε να παραγγείλουν κάτι, τράβηξαν το κινητό τους για να δυσφημίσουν το εστιατόριο». λέει. Υποστήριξε τέλος ότι ζήτησε από τις γυναίκες να αποχωρήσουν με τη βοήθεια μιας Πολωνής σερβιτόρας.

Μετά το συμβάν έχει δεχθεί απειλές λόγω του βίντεο και πληθώρα αρνητικών σχολίων στο λογαριασμό του στο Facebook.