Εκνευρισμός εισαγγελέα με τον αμετανόητο Πλεύρη: «Είμαι εθνικιστής, όχι ναζιστής, μην ακούτε τους αυνάνες»

Newsroom
Εκνευρισμός εισαγγελέα με τον αμετανόητο Πλεύρη: «Είμαι εθνικιστής, όχι ναζιστής, μην ακούτε τους αυνάνες»
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης απευθυνόμενος στην έδρα έκανε λόγο για «αυνάνες της αριστεράς» και χαιρέτισε πάλι ναζιστικα, λέγοντας πως υποστηρίζει τον δικτάτορα Μεταξά.

Με τον πλέον προκλητικό τρόπο, ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε Β΄βαθμό, Κωνσταντίνος Πλεύρης και παρά το γεγονός ότι έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα, συνεχίζει να χαιρετάει ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο, προκαλώντας τον εκνευρισμό και του εισαγγελέα. Τούτη τη φορά έχοντας ανά χείρας και ένα ντοσιέ με έναν αετό και ένα βιβλίο του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, στον οποίο δήλωσε δημόσια την πίστη του.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας λοιπόν και μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων ο Κωνσταντίνος Πλεύρης απευθυνόμενος στην έδρα έκανε λόγο για «αυνάνες της αριστεράς» και χαιρέτισε πάλι ναζιστικα, λέγοντας πως υποστηρίζει τον δικτάτορα Μεταξά.

2

2

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε χαρακτηριστικά και σήκωσε το χέρι του χαιρετώντας με την κίνηση που είναι συνυφασμένη με τους Ναζί και το Γ΄ Ράιχ.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε αν αυτή του η συμπεριφορά θεωρεί ότι ευνοεί τον πελάτη του, ωστόσο δεν προχώρησε σε κάποιο άλλο σχόλιο ή επίπληξη. Η εισαγγελέας αντίθετα αντέδρασε λέγοντας ότι «ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για “αυνάνες της Αριστεράς”. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

2

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, γνωστός ως «πατέρας του ελληνικού νεοφασισμού» και συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού τείνει προκλητικά το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Η δεύτερη μάλιστα ήταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα.

Μετά από αυτές τις αμετανόητες συμπεριφορές, έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση ενώ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είχε εκδώσει ψήφισμα καταδίκης.

2

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, πατέρας του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη που έχει αποκαλέσει τα όσα κάνει ο γονιός του «αποκτήνωση», κατά την αγόρευση του, τον περασμένο Ιούλιο, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Εδιώχθησαν μόνο για τα φρονήματά τους. Εγώ είμαι και ναζί και φασίστας. Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει; Εξυβρίστηκε ως φασίστας και για μένα δεν είναι ύβρις. Όσο περισσότερο βλέπω τους δημοκράτες τόσο γίνομαι περισσότερο φασίστας».