Ο «Σιδερένιος Θρόνος» του House of Dragon βρίσκεται σε ένα βουνό της Ελλάδας

Ο «Σιδερένιος Θρόνος» του House of Dragon βρίσκεται σε ένα βουνό της Ελλάδας
Την ώρα που στο House of Dragon «μάχονται» για μία θέση στον Σιδερένιο Θρόνο, εμείς τον έχουμε σε απόσταση τριών ωρών από την Αθήνα.

Το Game of Thrones έχει έρθει και πάλι στην επικαιρότητα εξαιτίας της σειράς House of Dragon. H ιστορία με πρωταγωνιστές τους Targaryen έχει καταφέρει να συγκλονήσει τους τηλεθεατές του HBO, οι οποίοι έχουν επιστρέψει με κάποιον τρόπο στο Westeros.

Στην Ελλάδα πάντως η σειρά έχει φανατικό κοινό και εδώ και περίπου τρία έχουμε και τον δικό μας Σιδηρούν Θρόνο σε απόσταση περίπου τριών ωρών από την Αθήνα. Στο όρος Οίτη, σε υψόμετρο 1.260 μέτρων, στην Παύλιανη βρίσκεται ο θρόνος που θα σε κάνει να νιώσεις πρωταγωνιστής του House of Dragon.

@thecookietraveller 📍Iron Throne, Παύλιανη, Οίτη: η πεζοπορία μέχρι το θρόνο διαρκεί 50’ από την είσοδο του πάρκου! #ελλαδα #pavliani #πεζοπορια ♬ Game of Thrones - Theme - London Music Works

Ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Παύλιανης, έφτιαξε το δικό του «Σιδερένιο Θρόνο» το 2019, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο της νεολαίας του χωριού. Όπως διαβάσαμε στο Pavliani.info, χρησιμοποιήθηκαν 300 κιλά σίδερο, 250 κιλά σιδερένιες λάμες, 30 κιλά ξύλο, 10 κιλά μπογιές, 10 κιλά τσιμέντο και 800 ώρες δουλειάς.

Για τη μεταφορά του στα 1.260 μέτρα υψόμετρο επιστρατεύτηκε ένα αγωνιστικό off road όχημα 4Χ4, ένας θαρραλέος οδηγός και πολλά χέρια προκειμένου να σηκώσουν την 700 κιλών κατασκευή. Από τότε και μέχρι σήμερα, όποιος αποφασίζει να κάνει μια βόλτα στο βουνό, δεν χάνει την ευκαιρία να φωτογραφηθεί πάνω στον Σιδερένιο Θρόνο της Παύλιανης.

Για την ιστορία, «ο σιδερένιος Θρόνος στη σειρά Game of Thrones, δημιουργήθηκε μετά την διαταγή που έδωσε ο Αίγκον ο Κατακτητής, στον Δράκο του, Βαλέριον, να λιώσει με την καυτερή του ανάσα χίλια σπαθιά των ηττημένων εχθρών του κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κατάκτησης (War of Conquest). Στον σιδερένιο Θρόνο, κάθεται ο Βασιλιάς των Andals και των πρώτων Ανθρώπων και απο σήμερα θα στέκει επιβλητικός στην κορυφή του κόσμου, στην Παύλιανη!»