Ο τραγουδιστής των Cult of Luna στο Gazzetta: «Μικρός ήμουν φαν της Ρεάλ και μεγάλος θαυμαστής του Ούγκο Σάντσες»! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ο τραγουδιστής των Cult of Luna στο Gazzetta: «Μικρός ήμουν φαν της Ρεάλ και μεγάλος θαυμαστής του Ούγκο Σάντσες»! (vids)
Ο Γιοχάνες Πέρσον, τραγουδιστής των Σουηδών Cult of Luna, που θα εμφανιστούν ξανά στην Αθήνα μιλά στο Gazzetta για τη μπάντα αλλά και το ποδόσφαιρο, τη Ρεάλ και τον Ούγκο Σάντσες!

Tην Τετάρτη 19 Οκτωβρίου θα εμφανιστούν στο Fuzz Club οι Cult of Luna, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους. Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του σκληρού ήχου, επιστρέφει στην Ελλάδα, έχοντας κυκλοφορήσει το άλμπουμ με τίτλο The Long Road North.

Οι Σουηδοί μετρούν πια πάνω από 20 χρόνια στο δισκογραφικό και συναυλιακό πεδίο και είναι ίσως η πιο σημαντική post metal μπάντα της τελευταίας δεκαετίας, με μια σειρά εξαιρετικών κυκλοφοριών στη σειρά.

Με αφορμή το Live της 19ης Οκτωβρίου ο τραγουδιστής της μπάντας, Γιοχάνες Πέρσον, μίλησε στο Gazzetta για το συγκρότημά του, τη Ρεάλ, τον Ούγκο Σάντσες, το ice hockey και την αγαπημένη του Αθήνα!

- Cult of Luna. Υπήρξε το όνομα του πρώτου σας άλμπουμ. Γιατί διαλέξατε αυτό το όνομα;

Οι Cult of Luna είναι αυτό που είμαστε. Είναι το πως κάναμε την πρώτη μας επικοινωνία με το κοινό. Η δική μας επιρροή.

Ουσιαστικά ήταν σαν να δίνουμε μία συνέχεια στους Eclipse. Σαν να δίνουμε μία συνέχεια στη μουσική μας... κληρονομιά και στη μπάντα που είχαμε πριν. Ήταν σαν να είχαμε μία συνέχεια με αυτό το όνομα. Αυτή ήταν η ιδέα. Από εκεί πήραμε το όνομα. Είχαμε τότε και μία άλλη πρώτη ιδέα να χρησιμοποιούμε ακόμα και ρολόγια.

- Radiohead. Έχετε πει πως σας επηρέασε η μπάντα. Εάν είναι έτσι ποιος είναι ο λόγος;

Δεν είναι κάτι που διαλέγουμε. Είναι κάτι που μας αρέσει και το ακούμε. Ο τρόπος που έχουν προσεγγίσει τη μουσική οι Radiohead. Ο κόσμος είναι γεμάτος με μπάντες που αντιγράφουν. Εάν μπορείς να ακούσεις κάτι και από αυτό να φτιάξεις κάτι άλλο είναι πάντα θετικό.

- Είστε μία μπάντα με γεμάτο πρόγραμμα αυτήν την περίοδο. Έχετε αγαπημένο live ή κάποια περίεργη εμπειρία;

Είναι δύσκολο αυτό. Είναι μία δύσκολη ερώτηση. Είναι τόσα πολλά τα live. Θα πω όμως το live που είχαμε κάνει στην Αθήνα. Ήταν μία 'τρέλα' για εμάς με την καλή έννοια. Ξαφνικά είδαμε και αντιληφθήκαμε πως θα έχουμε πάνω από 1.000 άτομα στο live μας και ενώ δεν θα είχαμε όλη τη μπάντα. Αντί για επτά άτομα θα ήμασταν πέντε και είχαμε set list με έξι τραγούδια. Συνήθως έχουμε το set list μας και λειτουργούμε έτσι. Ωστόσο τότε αποφασίσαμε να μεγαλώσουμε το πρόγραμμά μας για το live αυτό. Ήταν ένα τρομερό σετ και ένα live που μας έχει μείνει.

- Πως το περιμένετε αυτό το Live στην Αθήνα λοιπόν;

Ως μία τρομερή εμπειρία. Περιμένουμε πολύ ωραία πράγματα.

- Covid-19. Πως θεωρείς ότι επηρεάσε τις μπάντες, τη μουσική και τα live;

Νομίζω ήταν ένα καλό break. Μετά από τόσο καιρό γυρνάς και είσαι 'πεινασμένος' για τα live και τη μουσική σου. Όταν απομακρύνεσαι από κάτι που αγαπάς μετά σου λείπει και έχεις αυτή την 'πείνα'.

- Αγαπημένο άλμπουμ της μπάντας έχεις προσωπικά;

Δύσκολο να το πούμε αυτό με τέτοιο εύρος μουσικής και τόσα άλμπουμ. Θα έλεγα το Dawn of Fear.

- Άλμπουμ του 2019 σωστά;

Ναι τότε βγήκε. Το επιλέγω για το πως το ηχογραφήσαμε και γενικά για τη δουλειά που έγινε.

- Αθλητισμός. Ασχολείσαι καθόλου; Με ποδόσφαιρο ή κάτι άλλο;

Ποδόσφαιρο ναι αλλά πιο παλιά. Τώρα έχω μείνει... πίσω σε σχέση με το άθλημα αυτό. Μου αρέσει το ice hockey, υποστηρίζω την τοπική μας ομάδα και στο τελευταίο παιχνίδι νικήσαμε. Πιστεύω πως μπορούμε να πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Με το ice hockey ασχολούμαι δηλαδή.

ΡΕΑΛ1

- Με το ποδόσφαιρο ασχολήθηκες μικρός; Είχες αγαπημένη ομάδα;

Ήμουν πολύ καλός παίκτης. Ήμουν γκολκίπερ και μάλιστα πολύ καλός αλλά μετά ήρθε το punk και η μουσική για μένα (γέλια). Ναι όταν ήμουν μικρός ήμουν φαν της Ρεάλ Μαδρίτης. Μου άρεσε πολύ ο Ούγκο Σάντσες. Ήμουν μεγάλος θαυμαστής του όταν ήμουν μικρός. Τρομερός παίκτης και θυμάμαι και το πώς πανηγύριζε. Και οι πανηγυρισμοί του μου άρεσαν.

ΟΥΓΚΟ1

@Photo credits: Η φωτογραφία είναι από το επίσημο Instagram της μπάντας