Γιατρός στο ΓΝ Λαμίας ζητούσε απινιδωτή, αλλά είπαν δεν δουλεύει: Τελικά δούλευε, αλλά ο 50χρονος πέθανε

Newsroom
Γιατρός στο ΓΝ Λαμίας ζητούσε απινιδωτή, αλλά είπαν δεν δουλεύει: Τελικά δούλευε, αλλά ο 50χρονος πέθανε
Δόθηκε άμεσα προφορική εντολή στο τεχνικό τμήμα, για έλεγχο του φερόμενου ως χαλασμένου απινιδωτή. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι ο απινιδωτής λειτουργεί μια χαρά!

Μια νέα τραγωδία σημειώθηκε στη Λαμία, με έναν άντρα 50 ετών να χάνει τη ζωή του από ανακοπή στο Νοσοκομείο Λαμίας, γιατί ο απινιδωτής που είχε ζητήσει η γιατρός (της είπαν) δεν λειτουργούσε. Η ουσία είναι όμως τελικά δούλευε.

Όπως αναφέρει το LamiaReport.gr ο άτυχος άνδρας, που νοσηλευόταν για πολλές ημέρες στην Καρδιολογική Κλινική με σοβαρή μυοκαρδιοπάθεια, χρειάστηκε να διασωληνωθεί το βράδυ της Τετάρτης (5/10) παρουσιάζοντας δύσπνοια, ενώ ήταν και εμπύρετος.

Συνοδεία γιατρού της ΜΕΘ ο ασθενής οδηγήθηκε στον 1ο όροφο για αξονική τομογραφία προς διερεύνηση των αιτιών της λοίμωξης, όπου παρουσίασε αρρυθμία. Άμεσα η γιατρός ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ και ζήτησε τον απινιδωτή που βρίσκεται στον όροφο, ενημερώθηκε όμως από τον υπεύθυνο του Τμήματος ότι δεν δουλεύει.

Ενεργώντας όσο πιο γρήγορα μπορούσε μετέβη στο κοντινότερο Τμήμα που είναι το ΤΕΠ στο ισόγειο, όπου μαζί με καρδιολόγο έκαναν για περισσότερα από 20 λεπτά διαδοχικά πολλές προσπάθειες για ανάνηψη, με αρνητικό δυστυχώς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, από το Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, δόθηκε άμεσα προφορική εντολή στο τεχνικό τμήμα, για έλεγχο του φερόμενου ως χαλασμένου απινιδωτή. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι ο απινιδωτής λειτουργεί μια χαρά!

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι αν χρησιμοποιούνταν ο απινιδωτής του 1ου ορόφου, ο άνθρωπος αυτός τώρα θα ζούσε και θα διέφευγε και τον κίνδυνο, καθώς η υγεία του ήταν επιβαρυμένη. Όμως μιλάμε για Νοσοκομείο, για το μέρος που πρέπει να νιώθουμε τη μεγαλύτερη ασφάλεια και αν μη τι άλλο πρέπει να διερευνηθεί τι συνέβη πραγματικά.

Το Νοσοκομείο Λαμίας είναι το μεγαλύτερο της Στερεάς Ελλάδας και σε αυτό βασίζονται για την προστασία της υγείας τους χιλιάδες κόσμου.