Ο Πούτιν έβγαλε το «υποβρύχιο της Αποκάλυψης»: Σχεδιασμένη για ραδιενεργό τσουνάμι ύψους 500 μέτρων

Newsroom
Ο Πούτιν έβγαλε το «υποβρύχιο της Αποκάλυψης»: Σχεδιασμένη για ραδιενεργό τσουνάμι ύψους 500 μέτρων
Είναι το πρώτο υποβρύχιο που μεταφέρει την υπερτορπίλη – drone «Ποσειδών», γνωστή και ως «όπλο της Αποκάλυψης».

Σε συναγερμό βρίσκεται Δύση και ΝΑΤΟ καθώς απέπλευσε για το πρώτο του ταξίδι το ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Μπέλγκοροντ» στα νερά του Αρκτικού ωκεανού.

Το «Belgorod», το οποίο εντάχθηκε επίσημα στο «οπλοστάσιο» της Ρωσίας τον περασμένο Ιούλιο, καθελκύσθηκε για να «εκπληρώσει τα μεγάλης κλίμακας σχέδια για την ενίσχυση του στόλου, την αξιόπιστη υπεράσπιση των θαλάσσιων συνόρων της Ρωσίας, την προστασία των συμφερόντων μας στους ωκεανούς», όπως είχε δηλώσει τότε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η εξαφάνισή του από τα ραντάρ σήμανε συναγερμό στο ΝΑΤΟ, με την ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» να αναφέρει πως πρόκειται για το πρώτο υποβρύχιο που μεταφέρει την υπερτορπίλη – drone «Ποσειδών», γνωστή και ως «όπλο της Αποκάλυψης».

Η υπερτορπίλη αυτή κινείται με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων και έχει βεληνεκές 10.000 χιλιομέτρων, φέρει πυρηνική κεφαλή δύο μεγατόνων και είναι σχεδιασμένη να ανατινάζεται κοντά στις ακτές και να προκαλεί ραδιενεργό τσουνάμι, ύψους 500 μέτρων, που μπορεί να αφανίσει μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες.

«Οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων γίνεται μόνο σύμφωνα με όσα ορίζει το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας», ήταν η απάντηση του Κρεμλίνου!