Η… συνταξιοδότηση του Μάνεση ήταν τρικ για την τηλεθέαση: «Πατώσαμε χτες, φάγαμε άσχημο ξύλο» (vid)

Newsroom
Η… συνταξιοδότηση του Μάνεση ήταν τρικ για την τηλεθέαση: «Πατώσαμε χτες, φάγαμε άσχημο ξύλο» (vid)
«Επειδή συμβαίνουν διάφορα πράγματα, που προσβάλουν τη λογική μας, κάνουμε διάφορα τρικ για να παίρνουμε απαντήσεις» είπε ο παρουσιαστής του Alpha Νίκος Μάνεσης.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Νίκου Μάνεση το Σάββατο (1/10), όπου ανακοίνωσε στην εκπομπή του «Σαββατοκύριακο» στον Alpha, την συνταξιοδότησή του σε δύο χρόνια και άφησε υπόνοιες για να συνεχίσει σε άλλο κανάλι.

Στην εκπομπή της Κυριακής (2/10) έδωσε συνέχεια, ωστόσο εξήγησε για ποιον λόγο το έκανε. Όπως είπε ήταν ένα τρικ για τον τρόπο με τον οποίο μετρώνται τα νούμερα τηλεθέασης. Όταν ανακοίνωσε τη συνταξιοδότησή του είδε τεράστιο ενδιαφέρον, τον περίμεναν ακόμα και κάμερες, ωστόσο στα νούμερα… «πατώσαμε. Φάγαμε ξύλο». Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να δείξει ότι μάλλον κάτι δεν πάει σωστά στις μετρήσεις.

«Λοιπόν χρωστώ κάτι από χθες. Είπα, άντε Χρήστο δύο χρόνια μείνανε και μετά θα πάρω σύνταξη. Δεν έχει σημασία αν πάρω σύνταξη. Είναι δικό μου θέμα και της οικογένειάς μου. Σε δύο χρόνια σταματώ από εδώ. Θα πάρω σύνταξη; Θα πάω αλλού; Θα αλλάξω επάγγελμα; Είναι κάποιοι άνθρωποι με τους οποίους συναποφασίζουμε κι αφορά εμένα.

Χθες το έκανα για έναν πολύ απλό λόγο και το είπα και θα το αντιληφθείτε. Μπλόκαρε το σύστημα και το τηλεφωνικό κέντρο. Υπήρχε ένα ενδιαφέρον κι είμαι υπόχρεος.

Το έκανα για να δω αν υπάρχει ενδιαφέρον. Ενάμιση χρόνο τώρα καταγράφονται αξιοπερίεργα πράγματα, που δεν είναι του παρόντος είναι των αφεντικών μας. Από το ξεκίνημα της σεζόν καταγράφεται το εξής: Να υπάρχει το δικό σας ενδιαφέρον κι εμείς να καταβαραθρωνόμαστε.

Μας παρακολουθούν ή όχι; Την ώρα που υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον από χθες κι η περίφημη είδηση κάνει το γύρο το Διαδικτύου. Έπαιρναν συγγενείς και φίλοι. Χθες… πατώσαμε, άσχημο ξύλο. Επειδή συμβαίνουν διάφορα πράγματα, που προσβάλουν τη λογική μας, κάνουμε διάφορα τρικ για να παίρνουμε απαντήσεις. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά δεν δίνω συνεντεύξεις. Υπήρξε ανταπόκριση και δεν καταγράφηκε στην τηλεθέαση. Άλλο ένα κερασάκι στην οποιαδήποτε τούρτα των αμφιβολιών. Ίδιες αμφιβολίες έχουν μπει σε μερίδα των εργοδοτών μας… Κατά την περσινή χρονιά εντοπίστηκαν αξιοπερίεργα. Σε συγκεκριμένες ώρες σε συγκεκριμένες ημέρες το δυναμικότερο κομμάτι των ανδρών παρακολουθούσε cartoon για τετράχρονα.

Εκεί μπήκαν αμφιβολίες στους εργοδότες μας ότι μπορεί να θέλει έναν εκσυγχρονισμό το μοντέλο… Η καταγραφή των απόψεών σας είναι ανακόλουθη με το πραγματικό ενδιαφέρον».