«Πόλεμος» μεταξύ PornHub και Instagram: «Σταματήστε τη διάκριση για τους εργαζόμενους της ερωτικής βιομηχανίας»

Newsroom
«Πόλεμος» μεταξύ PornHub και Instagram: «Σταματήστε τη διάκριση για τους εργαζόμενους της ερωτικής βιομηχανίας»
To Instagram λέει «παραβιάζετε την πολιτική μας» και το PornHub απαντάει: «Κάνετε διάκριση κατά των εργαζομένων της ερωτικής βιομηχανίας».

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται PornHub και Instagram, με τις δύο πλατφόρμες να ανταλλάσσουν επιστολές και κατηγορίες για «παραβίαση» των πολιτικών και δικαιωμάτων τους.

Το Instagram αρχικά απαγόρευσε τον επίσημο λογαριασμό του Pornhub από την πλατφόρμα της, με τον ισχυρισμό ότι «παραβιάζει επανειλημμένα τις πολιτικές μας». Ο ιστότοπος με περιεχόμενο για ενήλικες ανταπέδωσε λέγοντας ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να «τερματίσει κάθε διάκριση εις βάρος των εργαζόμενων στη βιομηχανία ενηλίκων».

Νωρίτερα την τρέχουσα εβδομάδα, το Instagram απέβαλε τον επίσημο λογαριασμό του PornHub προκαλώντας σύγχυση στους 13 εκατομμύρια ακόλουθούς του: «Έχουμε απενεργοποιήσει μόνιμα αυτόν τον λογαριασμό Instagram επειδή παραβίαζε επανειλημμένα τις πολιτικές μας», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Meta στο Vice στις 27 Σεπτεμβρίου.

3

Η ανοιχτή επιστολή της Pornhub προς το Instagram και τη Meta τους κατηγορεί για «αδιαφανή, μεροληπτική και υποκριτική επιβολή των δικών της Όρων και Πολιτικών». Ζήτησε επίσης εξηγήσεις μετά από χρόνια προσωρινών αναστολών: «Απαιτούμε από το Instagram να σταματήσει αμέσως κάθε διάκριση εις βάρος όσων εμπλέκονται στη βιομηχανία ενηλίκων», έγραψε το Pornhub.

«Αυτό σημαίνει παροχή πλήρους διαφάνειας και σαφείς εξηγήσεις για τυχόν λογαριασμούς που έχουν τεθεί σε αναστολή ή απαγόρευση, τερματισμός των σκιωδών πρακτικών αποκλεισμού και άμεση επαναφορά όλων των λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένου του Pornhub, που δεν έχουν παραβιάσει κανέναν από τους Όρους και τις Πολιτικές του Instagram».

2

Η επιστολή, που επικυρώθηκε από τον «Συνασπισμό Ελεύθερου Λόγου», το Adult Performance Artists Guild και μια λίστα με περισσότερους από 60 πρωταγωνιστές ταινιών ενηλίκων, υποστήριξε: «Οι εργάτες της ερωτικής βιομηχανίας και οι ηθοποιοί έχουν στοχοποιηθεί άδικα με τη μορφή απαγορεύσεων, αναστολών, απώλειας Live προνομίων και αφαίρεση περιεχομένου, παρά το γεγονός ότι προσέχουμε ιδιαίτερα να μην παραβιάζουμε τις Οδηγίες κοινότητας του Instagram»

Ο λογαριασμός είχε περισσότερες από 6.200 αναρτήσεις τα δέκα χρόνια που ήταν στο Instagram.