Στο Κερατσίνι για την ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ο Γιώργος Μαυρωτάς

Newsroom
Στο Κερατσίνι για την ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ο Γιώργος Μαυρωτάς
Ο ΓΓΑ είχε την ευκαιρία να μιλήσει με μαθητές.

Στο πλαίσιο της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ο Γιώργος Μαυρωτάς επισκέφθηκε το 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου και συνομίλησε με τους μαθητές του σχολείου για τον συνδυασμό του σχολείου με τον αθλητισμό ως δύο συμπληρωματικές και όχι ανταγωνιστικές δραστηριότητες.

Περισσότεροι από 150 μαθητές μεταξύ των οποίων και πολλοί αθλητές διαφόρων αθλημάτων στα τοπικά σωματεία της περιοχής είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για περίπου μία ώρα με τον ΓΓΑ για τις εμπειρίες, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Στο Κερατσίνι βρέθηκε και ο δημοσιογράφος Γιώργος Λυκουρόπουλος.

Κερατσίνι

Ο ΓΓΑ δήλωσε: «Άκουσα με πολύ ενδιαφέρον τις απορίες και τις αγωνίες των μαθητών σε σχέση με το πάντρεμα σχολείου και αθλητισμού. Το μήνυμα που πρέπει να περάσει μια τέτοια μέρα είναι ότι σχολείο και αθλητισμός είναι συμπληρωματικές και όχι ανταγωνιστικές δραστηριότητες. Και αυτό πρέπει πρώτα απ’ όλα να το καταλάβουν οι γονείς και να ωθήσουν τα παιδιά τους από νωρίς στον αθλητισμό.

Επίσης, ειδικά σήμερα, σε μια εποχή που μαστίζεται από την καθιστική ζωή, η αθλητική δραστηριότητα και η άσκηση στο σχολείο είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες, πρωτίστως για τα παιδιά που δεν κάνουν αθλητισμό σε σωματεία. Άλλωστε η ποσοτική και ποιοτική αναβάθμισή της φυσικής αγωγής στα σχολεία ήταν και είναι μια πρόκληση για κάθε εκπαιδευτικό σύστημα».

Κερατσίνι