Ο πραγματικός λόγος που τα καπάκια των στυλό BIC έχουν τρύπα (vid)

Newsroom
Ο πραγματικός λόγος που τα καπάκια των στυλό BIC έχουν τρύπα (vid)
Ένα από μεγάλα μυστήρια επιτέλους λύθηκε: η εξήγηση για την τρύπα στα καπάκια των στυλό BIC.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν χρησιμοποιήσει τα στυλό BIC έχουν την εξής απορία. Γιατί στα καπάκια υπάρχει η τρύπα; Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτό έχει να κάνει με τη ροή του μελανιού, στην πραγματικός ο λόγος είναι πιο απλός.

Η ίδια η εταιρεία δίνει την εξήγηση μέσα από την ιστοσελίδα της. Η τρύπα έχει σχεδιαστεί σκοπίμως, για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα για να επιτρέπει, σε ενδεχόμενο κατάποσης του καπακιού, την είσοδο οξυγόνου στον οργανισμό, έτσι ώστε να μη φράξουν οι αεραγωγοί, μέχρι να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Τα καπάκια μας είναι σχεδιασμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να πληρούν τα στάνταρτ ασφαλείας. Η τρύπα στο καπάκι υπάρχει για να εμποδίσει στη φραγή των αεραγωγών, σε περίπτωση που κάποιος το καταπιεί. Κάτι τέτοιο ζητείται από τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας ISO11540, εκτός των περιπτώσεων που το καπάκι θεωρείται πολύ μεγάλο για να προκαλέσει κίνδυνο πνιγμού», αναφέρει η εταιρεία.

Η ζωτική πληροφορία κοινοποιήθηκε επίσης στη σελίδα Instagram Zack Films. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός αναφέρει σε μια ανάρτηση πως εταιρείες όπως η Bic, πρέπει να βεβαιωθούν ότι τα καπάκια τους έχουν τρύπες για την προστασία των πελατών.

Σύμφωνα με τον Independent κάθε χρόνο περίπου 100 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στις ΗΠΑ από την κατάποση καπακιών στυλό. Η μείωση τέτοιων δυστυχημάτων οφείλεται σε αυτή την καινοτομία της BIC, ενώ και άλλες εταιρείες παραγωγής στυλό έχουν αρχίσει να φτιάχνουν τα καπάκια τους με μια τρύπα στην άκρη τους.