Αδιανόητο: Αστυνομικοί στις ΗΠΑ άφησαν γυναίκα με χειροπέδες στο αυτοκίνητο και έφυγαν για να γλιτώσουν το τρένο (vid)

Newsroom
Αδιανόητο: Αστυνομικοί στις ΗΠΑ άφησαν γυναίκα με χειροπέδες στο αυτοκίνητο και έφυγαν για να γλιτώσουν το τρένο (vid)
Ούρλιαζε να την βγάλουν βλέποντας το τρένο να έρχεται κατά πάνω της. Αποκόμισε εννέα σπασμένα πλευρά, σπασμένο χέρι, σπασμένα δόντια και τραύματα στο κεφάλι.

Ένα εξοργιστικό, ένα αδιανόητο βίντεο από body cam έδωσε η αστυνομία του Κολοράντο στη δημοσιότητα, από τη σύλληψη μιας γυναίκας, την οποία όμως άφησαν δεμένη με χειροπέδες μέσα στο περιπολικό και έφυγαν, όταν άκουσαν το τρένο να έρχεται, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το αυτοκίνητο και να το πετάξει δε διπλανό χωράφι.

Στο βίντεο από την ομάδα δράσης του αστυνομικού τμήματος του Φορτ Λάπτον, η Yareni Rios-Gonzalez συλλαμβάνεται στις 16 Σεπτεμβρίου.

Το περιπολικό το άφησαν οι αστυνομικοί πάνω στις γραμμές του τρένου, βγαίνοντας με τα όπλα στα χέρια και ζητώντας από την ύποπτη να βγει έξω με τα χέρια ψηλά.

Αφού της πέρασαν χειροπέδες και έψαξαν το αυτοκίνητό της για να δουν αν κρύβει κάποιο όπλο, την έβαλαν στο περιπολικό, ωστόσο στη συνέχεια ακούγεται η κόρνα του τρένου. Οι αστυνομικοί άρχισαν να πανικοβάλλονται, απομακρύνθηκαν, αφήνοντας την Rios-Gonzalez στο αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από το τρένο και το πέταξε σε κοντινό χωράφι.

Η Rios-Gonzalez μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα, αλλά το Γραφείο Ερευνών του Κολοράντο είπε ότι αναμένεται να επιζήσει. Από τη σύγκρουση αναφέρθηκε ότι αποκόμισε εννέα σπασμένα πλευρά, σπασμένο χέρι, σπασμένα δόντια και τραύματα στο κεφάλι.

Ο δικηγόρος της υπόπτου, Paul Wilkinson, ισχυρίστηκε στο CNN ότι: «Όταν ήταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μπόρεσε να δει το τρένο που ερχόταν. Προσπαθούσε μανιωδώς να ξεφύγει, προσπαθούσε να ανοίξει τις πόρτες, αλλά της είχαν βάλει χειροπέδες».

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι η Rios-Gonzalez ούρλιαζε ζητώντας από τους αστυνομικούς να τη βγάλουν: «Δεν ξέρω αν απλώς δεν μπορούσαν να την ακούσουν ή αν ήταν πολύ απασχολημένοι ψάχνοντας το αυτοκίνητό της, αλλά το είδαν να έρχεται (το τρένο). Και προετοιμάστηκε για το χειρότερο. Και όπως μπορείτε να φανταστείτε, έχασε τις αισθήσεις της και ξύπνησε στο νοσοκομείο». Προφανώς είναι πολύ στεναχωρημένη».

Πριν το τρένο χτυπήσει το αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί συζητάνε ότι η Rios-Gonzalez μπορεί να είχε όπλο και να το πέταξε από το παράθυρο. Από έρευνα στο φορτηγό εντοπίστηκε ένα όπλο, καθώς και μια σφαίρα και μια θήκη.