Απάτη ή βίτσιο; Στο Ηράκλειο της Κρήτης καταγγέλλουν ότι τους κλέβουν, αλλά βρίσκονται… κατηγορούμενοι

Newsroom
Απάτη ή βίτσιο; Στο Ηράκλειο της Κρήτης καταγγέλλουν ότι τους κλέβουν, αλλά βρίσκονται… κατηγορούμενοι
Πρόκειται για τρεις διαφορετικούς άνδρες, όλοι στο Ηράκλειο, οι οποίοι κατήγγειλαν ψευδώς στην αστυνομία ότι τους λήστεψαν.

Μια νέα μάστιγα έχει να αντιμετωπίσει η αστυνομική διεύθυνση του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς έχουν υπάρξει τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, που έχουν καταγγελθεί ψευδώς πως έχουν πέσει θύματα ληστείας, αλλά από την έρευνα αποδείχθηκε πως έλεγαν όλοι ψέματα.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, πρόκειται για τρεις διαφορετικούς άνδρες, όλοι στο Ηράκλειο, οι οποίοι κατήγγειλαν ψευδώς στην αστυνομία ότι τους λήστεψαν, στο διάστημα μεταξύ 9 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Ειδικότερα οι περιπτώσεις έχουν ως εξής:

  • Αρχικά άνδρας ηλικίας 24 ετών κατήγγειλε στις 9 Αυγούστου 2022 ότι ήταν διανομέας και τον λήστεψαν ενώ έκανε διανομή φαγητού στο Μασταμπά. Ο ισχυρισμός του αποδείχθηκε ψευδής.
  • Η δεύτερη περίπτωση συνέβη στις 29 Αυγούστου 2022 όταν άνδρας ηλικίας 27 ετών κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας όταν καθώς περπατούσε στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου άγνωστος τον λήστεψε παίρνοντας μαζί του το ρολόι και το κινητό του 27χρονου. Και αυτός ο ισχυρισμός αποδείχθηκε ψευδής.
  • Η τρίτη περίπτωση αφορά σε 34χρονο άνδρα ο οποίος κατήγγειλε στις 16/9 ότι τον λήστεψαν αμέσως μετά από ανάληψη 300 ευρώ που είχε κάνει σε ΑΤΜ στη λεωφόρο Ικάρου. Άμεσα οι αστυνομικοί εξέτασαν το υλικό καταγραφής από τις κάμερες της τράπεζας και διαπίστωσαν τον ψευδή ισχυρισμό του 34χρονου. Μάλιστα προχώρησαν στη σύλληψη του στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Για τα τρία περιστατικά έχει σχηματιστεί δικογραφία για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταγγελία.