Συνταξιούχος ξοδεύει 170.000 ευρώ αναζητώντας τη χειρότερη δημόσια τουαλέτα στον κόσμο

Newsroom
Συνταξιούχος ξοδεύει 170.000 ευρώ αναζητώντας τη χειρότερη δημόσια τουαλέτα στον κόσμο
Ο πρώην οικοδόμος και νυν ταξιδιωτικός blogger έχει επισκεφθεί 91 χώρες, ταξίδεψε περίπου 75.000 μίλια και ξόδεψε περίπου 150.000£ επισκεπτόμενος ιδιωτικές και δημόσιες τουαλέτες σε όλο τον κόσμο.

Αν είχατε 170.000 ευρώ, σίγουρα ένα από αυτά που θα κάνετε θα ήταν πολλά ταξίδια στον κόσμο. Αυτό σκέφτηκε και ο συνταξιούχος Graham Askey, ο οποίος πλέον συστήνεται ως ταξιδιωτικός συγγραφέας και blogger. Μόνο που έβαλε και ένα κίνητρο στα ταξίδια του. Να βρει την χειρότερη δημόσια τουαλέτα στον κόσμο. Κάπως έτσι έγινε και ο «Βασιλιάς της Πορσελάνης», μόνο που στα περισσότερα ευρήματά του, η πορσελάνη απουσιάζει.

Λοιπόν φαίνεται πως τη βρήκε. Η χειρότερη δημόσια τουαλέτα στον κόσμο πιστεύει πως βρίσκεται στο Τατζικιστάν. Την ονόμασαν οι ντόποιοι ως η «τέλεια τρύπα της κόλασης». Πέραν του γεγονότος ότι ουσιαστικά μιλάμε για μια τρύπα, ο Graham λέει πως υπάρχει ο κίνδυνος να πεταχτούν θανατηφόρα φίδια και αρουραίοι.

Η χειρότερη δημόσια τουαλέτα στον κόσμο βρίσκεται στην περιοχή Ayni του Τατζικιστάν, στο δυτικό άκρο του Παμίρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Είναι τόσο άσχημη και αισχρή που οι ντόπιοι αρνούνται να τη χρησιμοποιήσουν εκτός και αν είναι «απόλυτα απελπισμένοι».

2

Ο Graham επισκέφτηκε εκατοντάδες δημόσιες τουαλέτες σε έξι από τις επτά ηπείρους πριν καταλήξει πως αυτή του Τατζικιστάν ήταν τη χειρότερη από όλες.

Έχει συμπεριλάβει 36 από τις «πιο χάλια» που συνάντησε, στο νέο του βιβλίο «Toilets of the Wild Frontier», το οποίο βρίσκεται ήδη στα ράφια. Ω, ναι… έγραψε και βιβλίο.

Αφού ήδη ότι οι αναρτήσεις του προσέλκυσαν κοινό, αποφάσισε να τις συλλέξει όλες μαζί σε ένα βιβλίο.

Μια καλύβα σε ξυλοπόδαρα ύψους 10 μέτρων στην Ινδονησία, βρίσκεται επίσης στη λίστα του, χάρη κυρίως στον «θανατηφόρο» διάδρομό της, όπως άλλωστε και μια ξύλινη καρέκλα με ενσωματωμένο κάθισμα τουαλέτας στο Μπενίν, η οποία, βρίσκεται σε περίοπτη θέση σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα στη μέση του χωριού.

2

Όταν λέμε δημόσια… εννοούμε δημόσια. Σε βλέπει όλο το χωριό.

Ο συνταξιούχος οικοδόμος ανέπτυξε την περίεργη αυτή εμμονή για τις δημόσιες τουαλέτες, στις πρώτες του διακοπές στο Μαρόκο. Έκτοτε έχει επισκεφθεί 91 χώρες, ταξίδεψε περίπου 75.000 μίλια και ξόδεψε περίπου 150.000£ επισκεπτόμενος ιδιωτικές και δημόσιες τουαλέτες σε όλο τον κόσμο.

2