Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ κάνει ντου σε σπίτι στο Ζεφύρι: Ουρλιαχτά και «πέσε κάτω» (vid)

Newsroom
Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ κάνει ντου σε σπίτι στο Ζεφύρι: Ουρλιαχτά και «πέσε κάτω» (vid)
Video της αστυνομίας δείχνει τους ελέγχους που έκαναν στο Ζεφύρι, αλλά και το ντου σε ένα σπίτι.

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών και του Ζεφυρίου, για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Εκεί λοιπόν, κατασχέθηκαν 1.505 γραμμάρια ηρωίνης, ζυγαριά ακριβείας, δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα ταξί, το χρηματικό ποσό των 3.204,8 ευρώ, συσκευή καταγραφής και 5 κάμερες ασφαλείας.

Video που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ δείχνει τον έλεγχο που έγινε σε ταξί, με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο να εντοπίζει τα κρυμμένα ναρκωτικά, ενώ στο τέλος του υπάρχουν εικόνες και από την έφοδο σε σπίτι.

Η ομάδα της αστυνομίας έσπασε αιφνιδιαστικά την πόρτα, με αποτέλεσμα να ακούγονται ουρλιαχτά από μέσα.

Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο άνδρες ηλικίας 31 και 53 ετών και δύο γυναίκες 50 και 34 ετών, με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 36χρονος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 31χρονος εντοπίστηκε να κατέχει, με σκοπό τη διακίνηση και για λογαριασμό των άλλων κατηγορουμένων, μέσα σε ταξί, τρεις συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 1.240 γραμμαρίων, καθώς και μία ακόμα συσκευασία, επιμελώς κρυμμένη σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη πίσω από την οθόνη στερεοφωνικού συστήματος του οχήματος, που περιείχε 265 γραμμάρια ηρωίνης.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 31χρονος παρέλαβε τις συγκεκριμένες ποσότητες από το σπίτι του 53χρονου και της 50χρονης, μέσω των άλλων κατηγορούμενων, ενώ τις έκρυψαν μέσα στο ταξί με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν πέντε έρευνες σε σπίτια, όπου κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ: 1.505 γραμμάρια ηρωίνης, ζυγαριά ακριβείας, δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα ταξί, το χρηματικό ποσό των 3.204,8 ευρώ, 5 κινητά τηλέφωνα, συσκευή καταγραφής και 5 κάμερες ασφαλείας.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.