Έσπασε το ρεκόρ ανίχνευσης μπαρ: Μέσα σε 24 ώρες επισκέφτηκε 67

Newsroom
Έσπασε το ρεκόρ ανίχνευσης μπαρ: Μέσα σε 24 ώρες επισκέφτηκε 67
Κατάφερε να μπει στο Βιβλίο με τα Γκίνες επειδή επισκέφτηκε τα περισσότερα μπαρ μέσα σε μια μέρα.

Στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες μπήκε ένας Ουαλός στην αρχή του καλοκαιριού. Τι έκανε; Επισκέφτηκε τα περισσότερα μπαρ μέσα σε 24 ώρες. Στις 7 Ιουνίου 2022 το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες ανακοίνωσε ότι ο 29χρονος Γκάρεθ Μέρφι έσπασε το ρεκόρ με τις περισσότερες παμπ που έχει πάει κάποιος μέσα σε 24 ώρες.

Ο 29χρονος Ουαλός στις 5 Φεβρουαρίου 2022 βρέθηκε συνολικά σε 56 παμπ, όμως η χαρά του ρεκόρ δεν κράτησε για πολύ. Διότι ένας διευθυντής στρατολόγησης από το Μπράιτον, ο Νέιθαν Κριμπ άλλαξε τα δεδομένα. Το Σάββατο, στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Νέιθαν άρχισε να επισκέπτεται από τις 11 το πρωί τη μία παμπ μετά την άλλη, μαζί με τους δύο φίλους του Όλι και Άρτσι.

Οι τρεις φίλοι ξεκίνησαν την προσπάθεια να ξεπεράσουν το ρεκόρ του Γκάρεθ από ένα χωριό του Μπράιτον όπου ζει ο Νέιθαν. Σε λιγότερο από 10 ώρες κατάφεραν να βρεθούν σε 57 παμπ. Προκειμένου να αποδείξει ότι είχε σπάσει το ρεκόρ, ο Νέιθαν μάζευε τις αποδείξεις από κάθε παμπ που επισκεπτόταν, ενώ φρόντισε να έχει μαζί του και ένα GPS για να παρακολουθεί τις κινήσεις του.

Ποτά

Στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου είχε σπάσει ήδη το ρεκόρ του Γκάρεθ, όμως δεν σταμάτησε, κατακτώντας άλλες 10 παμπ. Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι τρεις φίλοι είχαν διανύσει 29 χιλιόμετρα σε 17 ώρες και βρέθηκαν συνολικά σε 67 παμπ.

«Ήταν ξεκάθαρα το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ. Υποτίμησα εντελώς πόσο δύσκολο θα ήταν στην πραγματικότητα. Το σχέδιο ήταν να προσπαθήσω να παραμείνω νηφάλιος στις πρώτες 25 παμπ, αλλά κάτι τέτοιο κράτησε για τις πρώτες 15», είπε ο πρωταγωνιστής της ιστορίας.

Ρεκόρ

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι δεν έπιναν το ίδιο ποτό, αλλά τα ανακάτεψαν λιγάκι. Παραδέχθηκε ότι δεν θα μπορούσε να έχει κάνει το ρεκόρ χωρίς τους Όλι και Άρτσι στους οποίους και οφείλει ένα τεράστιο ευχαριστώ. «Με υποστήριξαν πολύ και τόσο δύσκολο γι αυτούς όσο και για μένα. Δεν θα μπορούσα να κάνω το ρεκόρ χωρίς αυτούς, το πιθανότερο να μην είχα ξεπεράσει τις 30 παμπ», πρόσθεσε.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Νέιθαν, ο πραγματικός λόγος που έσπασε το ρεκόρ ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό και όχι για να ξεπεράσει τον Γκάρεθ. Συγκεκριμένα, ήθελε να συγκεντρωθούν χρήματα για το Dogs Trust (σελίδα για την φροντίδα σκύλων) στη μνήμη του δικού του σκύλου που θανατώθηκε τον Οκτώβριο του 2020, έπειτα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.