«Μύθος» η τηλεθέαση της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ: Περισσότεροι είδαν τον τελικό με την Ιταλία στο Euro

Newsroom
«Μύθος» η τηλεθέαση της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ: Περισσότεροι είδαν τον τελικό με την Ιταλία στο Euro
Τα 4 δισεκατομμύρια που υπολόγιζαν παγκοσμίως απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Φαίνεται τελικά ότι περισσότεροι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο παρακολούθησαν τον τελικό του Euro 2020 μεταξύ της οικοδέσποινας Αγγλίας με την Ιταλία (1-1, 2-3 στα πέναλτι), παρά την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, όπως τουλάχιστον μας αποκαλύπτουν νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Οι κορυφαίες τηλεθεάσεις για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ ήταν:

  • 19,5 εκατομμύρια στο BBC 1
  • 2 εκατομμύρια στο BBC 2
  • 5,3 εκατομμύρια στο ITV
  • 934.000 στο Sky News
  • 831.000 στο BBC News Channel

Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε ένας συνδυασμός 28,5 εκατομμυρίων θεατών στα κύρια κανάλια. Ο ειδήμονας των Μέσων Ενημέρωσης Jim Waterson είπε βέβαια ότι επειδή μεταδόθηκε (η κηδεία) ταυτόχρονα από πληθώρα καναλιών, είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί ο τελικός αριθμός τηλεθέασης.

Για παράδειγμα, ανέφερε ότι 170.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία της Βασίλισσας στο Sky Sports Main Event.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό, το συνολικό κοινό δεν φαίνεται να είναι αρκετό για να περάσει σε τηλεθέαση τον τελικό του Euro 2020, τον οποίο παρακολούθησαν 30,95 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τηλεθέαση ίσως και να μπορούσε να ξεπεράσει την παγκόσμια τηλεθέαση του Euro 2020 αντίστοιχα, που ήταν 328 εκατομμυρίων τηλεθεατών. Ένας αναλυτής είχε προβλέψει (από πριν) ότι την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ θα παρακολουθήσουν 4,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ωστόσο αυτός ο αριθμός φαίνεται πολύ… μακρινός.

Οι εκδηλώσεις με τις περισσότερες προβολές στον κόσμο προσελκύουν συνήθως θεατές που ξεπερνούν τις εκατοντάδες εκατομμύρια και οι ισχυρισμοί, όμως το Live Aid και το Live 8 συγκέντρωσαν 2 δισεκατομμύρια θεατές, αμφισβητούνται.