Έγιναν εκατομμυριούχοι εξαιτίας ενός τραπεζικού λάθους: Η ιστορία του ζευγαριού μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη

Newsroom
Έγιναν εκατομμυριούχοι εξαιτίας ενός τραπεζικού λάθους: Η ιστορία του ζευγαριού μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη
Η τράπεζα κατέθεσε κατά λάθος στον λογαριασμό ενός ζευγαριού το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια ονειρεμένη ζωή βίωσε ένα ζευγάρι εξαιτίας ενός τραπεζικού λάθους. Ο Hui Leo Gao και η σύντροφός του Kara Hurring έμειναν έκπληκτοι όταν η τράπεζα κατά λάθος έβαλε στον τραπεζικό τους λογαριασμό 10 εκατομμύρια δολάρια. Το ζευγάρι αποφάσισε να μην χάσει την «ευκαιρία. Πολυτελή ξενοδοχεία, φανταχτερά ρούχα, καζίνο και η ζωή του Gao και της Hurring άλλαξε για τα καλά.

Η ιστορία αρχίζει το 2009 όταν ο Gao υπέβαλε αίτηση για υπερανάληψη 60.000 δολαρίων προκειμένου να βοηθήσει την επιχείρηση πρατηρίων καυσίμων στη Νέα Ζηλανδία. Τα καλά νέα ήταν ότι η τράπεζα Westpac ενέκρινε το δάνειο. Ωστόσο, ο Gao ανακάλυψε ότι έγινε... κατά λάθος εκατομμυριούχος, αφού μέσα σε μια νύχτα του ενέκριναν 100 φορές το εγκεκριμένο όριό του, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Όταν κατάλαβε ότι το λάθος που έκανε η Westpac του επέτρεψε την πρόσβαση στα κεφάλαια, ο Gao άρχισε να σχεδιάζει πώς θα μπορούσε να τα μεταφέρει όσο ήταν διαθέσιμα σε αυτόν offshore», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα. Το ζευγάρι διέφυγε αμέσως στην Κίνα έτσι ώστε να μην τους πιάσουν.

Στις 24 Απριλίου 2009, ο Gao λέγεται ότι μετέφερε στον λογαριασμό του 6.782.000 δολάρια από το ποσό των 10 εκατ. δολαρίων που του είχε εγκρίνει η Westpac. Λίγο αργότερα όμως, το ζευγάρι χώρισε. Ο Gao έμεινε στην Κίνα, ενώ η Hurring επέστρεψε στη Νέα Ζηλανδία. Οι Αρχές τελικά συνέλαβαν τον Gao στο Χονγκ Κονγκ, ενώ η πρώην σύντροφός του αποφάσισε να παραδοθεί. Ο Gao επέστρεψε στη Νέα Ζηλανδία και ομολόγησε την ενοχή του για κλοπή. Εξέτισε ποινή φυλάκισης 16 μηνών και το 2013 αφέθηκε ελεύθερος.

Η Hurring καταδικάστηκε 9 μήνες κατ΄ οίκον κράτηση και υποχρεώθηκε να επιστρέψει περίπου 7.000 δολάρια. Συνέχισε να υποστηρίζει ότι είναι αθώα, λέγοντας ότι ο Gao, της είχε πει ότι είχε κερδίσει το λαχείο, ενώ δεν γνώρισε τίποτα για τη μεταφορά των χρημάτων. Κρίθηκε ένοχη για 25 κατηγορίες κλοπής, 3 για απόπειρα ανέντιμης χρήσης εγγράφων και 2 κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το 2019, η ιστορία του ζευγαριού μεταφέρθηκε στην ταινία του 2019, με τίτλο Runaway Millionaires και βασίστηκε στην αφήγηση της Hurring για το τι συνέβη.