Ο λόγος που δεν υπήρξε ποτέ φωτογραφία με την βασίλισσα Ελισάβετ έγκυο

Newsroom
Ο λόγος που δεν υπήρξε ποτέ φωτογραφία με την βασίλισσα Ελισάβετ έγκυο
Η βασίλισσα Ελισάβετ απέκτησε τέσσερα παιδιά με τον πρίγκιπα Φίλιππο, ωστόσο δεν κυκλοφόρησε ποτέ φωτογραφία της που να είναι έγκυος.

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για τις βασιλικές εγκυμοσύνες. Στην περίπτωση όμως της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ δεν κυκλοφόρησε ποτέ φωτογραφία που να είναι έγκυος ή να κρατάει κάποιο από τα μωρά της.

Ακόμα και όταν περίμενε τον πρίγκιπα Άντριου, Δούκα της Υόρκης, τον οποίο γέννησε το 1960, όταν δηλαδή είχε ήδη γίνει βασίλισσα. Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ και η πριγκίπισσα Άννα είχαν γεννηθεί πριν ανέβει στο θρόνο. Ο πρίγκιπας Εδουάρδος γεννήθηκε 12 χρόνια αφού είχε ανέβει στο θρόνο, το 1964.

Ορισμένοι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας παρατήρησαν ότι η Ελισάβετ είχε φωτογραφηθεί μία μόνο φορά κρατώντας ένα μωρό. Κι αυτή η φωτογραφία της δεν ήταν κοντινή ή καθαρή. Ο λόγος είναι επειδή εκείνη την εποχή, θεωρούνταν ταμπού να εμφανίζονται οι έγκυες γυναίκες σε δημόσια θέα.

Σε μια αναφορά των New York Times το 1948, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μοιράστηκαν μια ανακοίνωση που έγραφε: «Η Βασιλική Υψηλότης Πριγκίπισσα Ελισάβετ δεν θα αναλάβει καμία δημόσια δέσμευση μετά τα τέλη Ιουνίου». Πέντε μήνες αργότερα η πριγκίπισσα τότε Ελισάβετ γέννησε τον Κάρολο.

Η βασίλισσα επίσης, δεν παρουσίασε τα παιδιά της στα σκαλιά του νοσοκομείου μετά τη γέννησή τους, κάτι που έχει γίνει παράδοση για τους βασιλικούς γονείς σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας Νταϊάνα και της Κέιτ Μίντλετον, της νέας πριγκίπισσας της Ουαλίας. Μάλιστα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν ο πρώτος κληρονόμος που γεννήθηκε σε νοσοκομείο.

Μια μέρα μετά τη γέννησή του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο βασιλιάς Κάρολος φωτογραφήθηκαν μαζί του καθώς έφευγαν από το νοσοκομείο St Mary στο Paddington. Επίσης, η Μίντελτον και ο Ούλιαμ πόζαραν παρόμοια μετά την γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ το 2013.