Η καταιγίδα Φιόνα ενισχύθηκε σε κυκλώνα και πλησιάζει το Πουέρτο Ρίκο (vid)

Newsroom
Η καταιγίδα Φιόνα ενισχύθηκε σε κυκλώνα και πλησιάζει το Πουέρτο Ρίκο (vid)
Με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα μέχρι 130 χλμ/ώρα, η Φιόνα απειλεί πλέον τα παράλια του Πουέρτο Ρίκο.

Η καταιγίδα Φιόνα ενισχύθηκε σήμερα σε κυκλώνα και πλησιάζει το Πουέρτο Ρίκο, ανακοίνωσε το αμερικανικό Κέντρο για τους Κυκλώνες, αφού σάρωσε τη Γουαδελούπη, όπου προκάλεσε σημαντικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο.

Με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα μέχρι 130 χλμ/ώρα, η Φιόνα απειλεί πλέον τα παράλια του Πουέρτο Ρίκο με καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις λάσπης. Ο κυκλώνας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση 80 χλμ. από την πόλη Πόντσε στο νότιο Πουέρτο Ρίκο. Το νησί έχει τεθεί από την Παρασκευή σε κατάταση συναγερμού και ο δημοκρατικός κυβερνήτης του Πέδρο Πιερλουίζι κάλεσε τον πληθυσμό να πάει σε καταφύγια.

Στο Πουέρτο Ρίκο, ένα νησί με 3,3 εκατομμύρια κατοίκους, μπορεί να πέσουν έως και 63,5 εκατοστά βροχής. Η Φιόνα είχε ήδη προ9καλέσει σοβαρές ζημιές κατά το πέρασμά της από τη Γουαδελούπη τη νύκτα της Παρασκευής προς το Σάββατο. Κατά τόπους η στάθμη των υδάτων αυξήθηκε κατά περισσότερο από 1,50 μέτρο. Ένας άνδρας έχασε εκεί τη ζωή του καθώς παρασύρθηκε μαζί με το σπίτι του από ποταμό που υπερχείλισε.

Καταιγίδες και κατολισθήσεις λάσπης προβλέπεται επίσης να σημειωθούν στη Δομινικανή Δημοκρατία, καθώς ο κυκλώνας προχωρεί προς τα βορειοδυτικά.