Η αμύθητη περιουσία της βασιλικής οικογένειας: Υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε μια δεκαετία

Newsroom
Η αμύθητη περιουσία της βασιλικής οικογένειας: Υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε μια δεκαετία
Η περιουσία της βασιλικής οικογένειας μέσα σε δέκα χρόνια διπλασιάστηκε.

Ίλιγγο προκαλούν τα νούμερα της περιουσίας της βασιλικής οικογένειας. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι το πλουσιότερο μέλος της με καθαρή περιουσία 1,05 δισεκατομμύρια λίρες. Ο διάδοχος του θρόνου ξεπέρασε τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο Γ', ο οποίος έχει περιουσία 900 εκατομμύρια λίρες, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν περιουσία συνολικής αξίας 20 εκατομμυρίων λιρών.

Η περιουσία της πριγκίπισσας Άννα υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια λίρες, ενώ ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η κόμισσα του Ουέσσεξ Σοφία φτάνουν τα 10 εκατομμύρια λίρες. Η αντίστοιχη περιουσία του πρίγκιπα Άντριου είναι 5 εκατομμύρια λίρες.

Η περιουσία της βασιλικής οικογένειας υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε 10 χρόνια, αφού από τα 9 δισεκατομμύρια λίρες που είχε υπολογιστεί τον Μάρτιο του 212 πλέον φτάνει τα 18,3 δισεκατομμύρια λίρες. Το παραπάνω νούμερο καλύπτει τον πλούτο από γη και κτίρια στο Crown Estate, αξίας περίπου 16,5 δισεκατομμυρίων λιρών, και τα Δουκάτα του Λάνκαστερ και της Κορνουάλης.

Πρίγκιπας Γουίλιαμ

Ο νέος πρίγκιπας της Ουαλίας έγινε δισεκατομμυριούχος όταν πήρε τον έλεγχο της 685χρονης περιουσίας του Δουκάτου της Κορνουάλης από τον πατέρα του μετά το θάνατο της Βασίλισσας. Είχε ήδη μια τεράστια περιουσία, αφού κληρονόμησε 10 εκατομμύρια λίρες από τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και 7 εκατομμύρια λίρες από τη Βασίλισσα Μητέρα, η οποία πέθανε το 2002.

Βασιλιάς Κάρολος

Ο βασιλιάς Κάρολος κληρονόμησε το 671χρονο Δουκάτο του Λάνκαστερ όταν έγινε μονάρχης. Ο φετινός ισολογισμός έδειξε 652,8 εκατομμύρια λίρες με κέρδη 24 εκατομμύρια λίρες, τριπλάσια από αυτά του 2000. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρες όλες πτυχές των οικονομικών του βασιλιά, καθώς μπορεί να μην γίνει ποτέ γνωστό τι κληρονόμησε από τον αείμνηστο πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ

Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του Χάρι και της Μέγκαν προέρχεται από την κληρονομιά του Δούκα του Σάσσεξ από τη μητέρα του. Είχε αυξηθεί στα 10 εκατομμύρια λίρες μέχρι τα 25α γενέθλιά του. Το ζευγάρι έχει επίσης, εμπορικά έσοδα από μια φημολογούμενη συμφωνία 18 εκατομμυρίων λιρών με το Spotify, καθώς και από μια συμφωνία με το Netflix. Οι τοπικοί κτηματομεσίτες υπολογίζουν ότι το σπίτι των εννέα δωματίων που αγόρασαν πριν από δύο χρόνια στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ για 11 εκατομμύρια λίρες, μπορεί να έχει ήδη διπλασιαστεί.

Πρίγκιπας Άντριου

Πολύ λίγα είναι γνωστά για τα οικονομικά του πρίγκιπα Άντριου. Έχει ετήσια σύνταξη 20.000 λίρες από το Βασιλικό Ναυτικό και λάμβανε περίπου 250.000 λίρες ετησίως για να διευθύνει το γραφείο του όταν ήταν μέλος της οικογένειας. Πιθανότατα να έχει κληρονομήσει οικογενειακά χρήματα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία για τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του.

Πριγκίπισσα Άννα

Η πριγκίπισσα Άννα είναι ιδιοκτήτρια του Gatcombe Park, ενός διατηρητέου κτιρίου σε μια έκταση 700 στρεμμάτων στο Gloucestershire. Η βασίλισσα της το έδωσε το 1976 και κόστισε περίπου 750.000 λίρες, χρήματα που σε σημερινή αξία μεταφράζονται σε 4 εκατομμύρια λίρες. Φήμες αναφέρουν ότι έχει στην κατοχή της μια εκτενή συλλογή κοσμημάτων.

Ο Πρίγκιπας Εδουάρδος και η Κόμισσα Σοφία

Ο κόμης και η κόμισσα του Ουέσσεξ ζουν στο Bagshot Park στο Surrey με τα παιδιά τους. Ο πρίγκιπας Εδουάρδος πιστεύεται ότι έχει κληρονομήσει εκατομμύρια από τη γιαγιά και τον αείμνηστο πατέρα του.