Ασύλληπτο: Η αστυνομία στις ΗΠΑ σκότωσε άντρα που τηλεφώνησε στο «100» γιατί είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του (vid)

Newsroom
Ασύλληπτο: Η αστυνομία στις ΗΠΑ σκότωσε άντρα που τηλεφώνησε στο «100» γιατί είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του (vid)
Οι αστυνομικοί λένε πως ήταν εριστικός, μη συνεργάσιμος και ήταν εξοπλισμένος με μαχαίρια. Προσοχή σκληρές εικόνες...

Ακόμα μία δολοφονία στις ΗΠΑ από αστυνομικούς! Τα ξημερώματα της 11ης Ιουνίου, ο 22χρονος Κρίστιαν Γκλας πυροβολήθηκε από αστυνομικό μέσα στο αμάξι του. Λίγο νωρίτερα είχε καλέσει το «100» (σ.σ. το 911 είναι το δικό τους) ζητώντας βοήθεια γιατί είχε χαλάσει το αυτοκίνητο του.

Στις 11.21 μ.μ. στις 10 Ιουνίου, το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Clear Creek έλαβε μια κλήση από έναν οδηγό που χρειαζόταν βοήθεια στο Silver Plume, στο Κολοράντο. Αυτός ο οδηγός ήταν ο Κρίστιαν Γκλας, σεφ και καλλιτέχνης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της κλήσης του είπε ότι το αυτοκίνητό του είχε «κολλήσει πολύ άσχημα» και ότι χρειαζόταν βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης του ανέφερε ότι είχε δύο μαχαίρια, ένα σφυρί και μια λαστιχένια σφύρα, τα οποία -όπως είπε- θα μπορούσε να πετάξει έξω από το αυτοκίνητο, όταν φτάσουν οι αστυνομικοί για να αισθάνονται ασφαλείς.

3

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ωστόσο, ο Κρίστιαν «έγινε αμέσως εριστικός και μη συνεργάσιμος» όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί, οι οποίοι τον χτύπησαν με τέιζερ και τελικά τον πυροβόλησαν, ύστερα από μία ώρα.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Clear Creek ανέφερε ότι «τελικά προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό και πυροβολήθηκε», με τον Κρίστιαν να αναφέρεται «νεκρός».

Η έκθεση νεκροψίας για τον θάνατο του σεφ ανέφερε ότι δέχθηκε πέντε πυροβολισμούς στο στήθος και ένα στο δεξί του χέρι, με τον ιατροδικαστή να κρίνει ότι ο θάνατός του ήταν ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από τα τραύματα από πυροβολισμό.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια Γκλας ισχυρίζονται ότι «από την αρχή μέχρι το τέλος, οι αστυνομικοί κλιμάκωσαν και ξεκίνησαν να ασκούν βία».

Σε δήλωσή τους, ισχυρίστηκαν ότι «δεν χρειαζόταν» οι αστυνομικοί να απειλήσουν τον Κρίστιαν ή να χρησιμοποιήσουν βία, υποστηρίζοντας ότι «ενήργησαν ασυνείδητα και απάνθρωπα».

Το υλικό κάμερας που κοινοποιήθηκε από τους δικηγόρους της οικογένειας Glass, τους δείχνει στο αυτοκίνητο του Κρίστιαν για περισσότερο από μία ώρα, καθώς τους ζητά να τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Ο Κρίστιαν φαινόταν στην κάμερα να προσεύχεται να μην του σπάσουν τα παράθυρα, ενώ άλλες φορές φαίνεται ο Κρίστιαν να κάνει επανειλημμένα το σήμα της καρδιάς με τα χέρια στους αστυνομικούς. Το βίντεο αργότερα δείχνει τον Κρίστιαν να πυροβολείται πολλές φορές.

2

Ολόκληρη η δήλωση από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Clear Creek:

«Το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2022, στις 23:21, το Κέντρο Επικοινωνίας του Γραφείου του Clear Creek Sheriff έλαβε μια κλήση για «βοήθεια μηχανοκίνητου οχήματος» στο τετράγωνο 600, στο Main St. in Silver Plume.

Οι αστυνομικοί έφτασαν και βρήκαν ένα μόνο όχημα, το οποίο φαινόταν ότι είχε εμπλακεί σε ατύχημα. Ο οδηγός και ο μοναδικός επιβάτης, ένας ενήλικος λευκός άνδρας, έγινε αμέσως εριστικός και μη συνεργάσιμος έχοντας οπλιστεί με μαχαίρι.

Έφτασαν και άλλοι αστυνομικοί και για πάνω από μια ώρα προσπάθησαν να φέρουν την κατάσταση προς ειρηνική επίλυση. Οι αστυνομικοί μπόρεσαν να σπάσουν τα παράθυρα του αυτοκινήτου και να αφαιρέσουν ένα μαχαίρι. Ο ύποπτος επανεξοπλίστηκε με ένα δεύτερο μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τέιζερ, με αρνητικά αποτελέσματα. Ο ύποπτος τελικά προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό και πυροβολήθηκε. Ο ύποπτος διαπιστώθηκε ότι πέθανε. Το Γραφείο Ερευνών του Κολοράντο διεξάγει την έρευνα».

Προσοχή σκληρές εικόνες