Ο βαρυποινίτης που συνελήφθη τυχαία στο Χαϊδάρι εκτελούσε συμβόλαια θανάτου για τον φυλακισμένο αρχηγός της αλβανικής μαφίας

Newsroom
Ο βαρυποινίτης που συνελήφθη τυχαία στο Χαϊδάρι εκτελούσε συμβόλαια θανάτου για τον φυλακισμένο αρχηγός της αλβανικής μαφίας
Φέρεται να εμπλέκεται εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στις 12 Οκτωβρίου του 2017.

«Λαβράκι» έβγαλε ο τυχαίος έλεγχος της αστυνομίας στο Χαϊδάρι, καθώς διαφάνηκε πως ο συλληφθέντας (ο ένας από τους δύο) ήταν βαρυποινίτης και καταζητούμενος για μια δολοφονία κι ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο στις περιοχές Αγίου Παύλου και Αγίας Βαρβάρας αντίστοιχα, τον περασμένο Ιούλιο.

Συν τοις άλλοις, ο ο 37χρονος φαίνεται πως ήταν εκτελεστής «συμβολαίων θανάτου» του αρχηγού της αλβανικής μαφίας που είναι φυλακισμένος.

Την Τετάρτη (14/9) ο 37χρονος βαρυποινίτης, μαζί με ένα ακόμα άνδρα ηλικίας 22 ετών, επέβαιναν σε μαύρο Ι.Χ. στη Λεωφόρο Αθηνών. Οι αστυνομικοί το έκριναν ύποπτο και το σταμάτησαν για έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στο πορτ παγκαζ δυο πολεμικά τυφέκια τύπου «Καλάσνικοφ», καθώς και δύο γεμιστήρες με 90 σφαίρες. Αμέσως πέρασαν χειροπέδες στους δύο άνδρες, που οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο 37χρονος ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά, ληστείες και κλοπές, ενώ γνώριμος των αρχών αποδείχτηκε ότι ήταν και ο 22χρονος, καθώς είχε απασχολήσει και αυτός για κλοπές και ληστείες.

Ο 37χρονος αλβανικής υπηκοότητας μάλιστα συνδέεται

α) με την αποτυχημένη απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε σημειωθεί σε βάρος ενός 36χρονου στις 15 Ιουλίου σε καφετέρια στον Άγιο Παύλο και
β) με τη δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα στις 31 Ιουλίου.

Είχε πυροβολήσει τέσσερις φορές έναν 39χρονο άνδρα, αφού πρώτα τον κυνήγησε μπροστά στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο άνδρες είχαν καβγά σε σπίτι της περιοχής λίγη ώρα πριν τη δολοφονία, με τις πληροφορίες να λένε πως είχαν διαφορές για διακίνηση ναρκωτικών.

Αστυνομικές αναφορές τονίζουν πως από προανάκριση προέκυψαν στοιχεία πως ο 37χρονος προχώρησε πρώτα στην αιματηρή επίθεση και στη συνέχεια στη δολοφονία, εκτελώντας εντολές του Κλοντιάν Λεκοτσάι, του έγκλειστου στις φυλακές και φερόμενου αρχηγού της αλβανικής Μαφίας.

Ο Κλοντιάν Λεκοτσάι είναι αυτός που φέρεται να είχε δώσει εντολή από τις φυλακές για την εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στις 12 Οκτωβρίου του 2017, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ασκήσουν πίεση στον εντολέα του, επιχειρηματία στον τομέα της ενέργειας Άρη Φλώρο, για να του αποσπάσουν χρήματα από τον εκβιασμό.