Εισαγγελέας για ψευτογιατρό: «Ενοχή για έξι θανάτους και πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας» (vid)

Newsroom
Εισαγγελέας για ψευτογιατρό: «Ενοχή για έξι θανάτους και πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας» (vid)
Παράλληλα πρότεινε απαλλαγή για έξι ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες…

«Ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί ένοχος για έξι ανθρωποκτονίες και πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών και να απαλλαγεί για έξι θανάτους και έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας». Αυτή είναι η πρόταση του εισαγγελέα, που συνεχίζει την μαραθώνια αγόρευσή του, για την πολύκροτη υπόθεση του "Δόκτορα Κόντος".

Ο εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νικόλαος Πασχάλης είπε στους δικαστές ότι θεωρεί πως ο "Δόκτορας Κόντος" πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για έξι από τις δώδεκα ανθρωποκτονίες που κατηγορείται και να απαλλαχθεί για τις υπόλοιπες.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά την απαλλαγή για τους έξι θανάτους, επικαλούμενος λόγους, κυρίως, ιατρικής τεκμηρίωσης των φακέλων. Όπως ανέφερε για τις υποθέσεις που εισηγείται απαλλαγή, η απουσία πλήρους ιατρικού ιστορικού ή ακόμη και η μη επαρκώς τεκμηριωμένη σύνδεση των αιτιών τού θανάτου με την ασθένεια του καρκίνου, δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν την διάπραξη της πράξης της ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα ο εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη πως ο "Δόκτορας Κόντος" πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας, από τις δεκατέσσερις που του αποδίδονται. Για τις υπόλοιπες, ο κ. Πασχάλης είπε πως για έξι απόπειρες πρέπει να απαλλαγεί ενώ ζήτησε για τρεις υποθέσεις την μετατροπή τους από κακούργημα σε πλημμέλημα που αφορά σωματικές βλάβες.