Η τελευταία δοκιμασία που περνoύν οι Αμερικάνοι ελεύθεροι σκοπευτές και καθορίζει ότι είναι έτοιμοι να βγουν για μάχη

Newsroom
Η τελευταία δοκιμασία που περνoύν οι Αμερικάνοι ελεύθεροι σκοπευτές και καθορίζει ότι είναι έτοιμοι να βγουν για μάχη
Αν δεν τα καταφέρουν σε αυτό το τελευταίο τεστ είναι απίθανο να πάνε σε μάχη. Πραγματική μάχη…

Οι sniper ή αλλιώς ελεύθεροι σκοπευτές πρέπει να συγκεντρώνουν ένα «πακέτο» αποτελούμενο από γνώση μαθηματικών, επιστημών, ηρεμία υπό πίεση και φυσικά θάρρος να πατήσουν την σκανδάλη γνωρίζοντας πως θα πυροβολήσουν κάποιον. Φυσικά, όλο αυτό το «πακέτο» θα πρέπει να βγει σε συνθήκες μάχης.

Όσοι ανήκουν στην ελίτ των sniper του αμερικανικού στρατού περνούν από μια σειρά προκλήσεων κατά την εκπαίδευσή τους, με αποκορύφωμα την τελευταία δοκιμασία που καθορίζει ότι είναι έτοιμοι για το πεδίο της μάχης.

2

Στο ντοκιμαντέρ που ονομάζεται Modern Sniper: Army παρουσιάζεται η τελευταία δοκιμασία που περνούν οι ελεύθεροι σκοπευτές του αμερικανικού στρατού στο Φορτ Μπένινγκ της Τζόρτζια. Λαμβάνουν μέρος όσοι έχουν μεταξύ άλλων τις απαραίτητες επιστημονικές και μαθηματικές δεξιότητές.

Αυτό που πρέπει να φέρουν εις πέρας είναι να ολοκληρώσουν μια προσομοίωση αποστολής 12 ωρών. Αυτό σημαίνει ότι για μισή μέρα θα βρίσκονται σε «πραγματικές» πολεμικές συνθήκες. Χωρισμένοι σε ομάδες των έξι ατόμων, θα επιχειρήσουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους πριν την αυγή.

2

Ένας από τους εκπαιδευτές εξηγεί: «Η αποστολή ξεκινάει με ένα σχέδιο. Λαμβάνουν έναν φάκελο σχεδιασμού αποστολής και θα πρέπει να σχεδιάσουν τα πάντα: Εισαγωγή, πλήρωση, απομάκρυνση… Τα πάντα! Θα έχουν ορισμένα πράγματα που θα αναζητούν, όπως στόχους υψηλής αξίας, προσωπικό που γνωρίζουμε ότι είναι τρομοκράτες και ότι μπορούν να εμπλακούν στη μάχη.

Θα μπουν κρυφά στη θέση τους, θα τοποθετηθούν χωρίς να εντοπιστούν και μετά θα εμπλακούν ή θα αναφέρουν οτιδήποτε δουν».

2

Ένας άλλος εκπαιδευτής εξηγεί: «Πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι. Αν δεν συμβιβαστείς, μπορεί να χάσεις τον ειρμό των σκέψεών σου, μπορεί να κοιμηθείς, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Όμως, όταν είσαι συγκεντρωμένος, είσαι έτοιμος για όλα».

Αν δεν τα καταφέρουν σε αυτό το τελευταίο τεστ είναι απίθανο να πάνε σε μάχη. Πραγματική μάχη…