Ο δράστης της επίθεσης στην πλατεία Βάθη είναι ο νεκρός που δολοφονήθηκε με 14 σφαίρες στα Πετράλωνα (vids)

Newsroom
Ο δράστης της επίθεσης στην πλατεία Βάθη είναι ο νεκρός που δολοφονήθηκε με 14 σφαίρες στα Πετράλωνα (vids)
Ταυτοποιήθηκε το θύμα και οι υποψίες της αστυνομίας επιβεβαιώθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «εξιχνιάσθηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο αλλοδαπών που διαπράχθηκε προχθές 2/9/2022 στην πλατεία Βάθη. Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που πρόκειται για τον αλλοδαπό που δολοφονήθηκε πρωινές ώρες σήμερα στα Πετράλωνα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών την ανωτέρω ανθρωποκτονίας συνεχίζονται».

Ο δράστης περίμενε στην οδό Αλκμήνης 107 το θύμα και μόλις εμφανίστηκε ο Τούρκος κουρδικής καταγωγής, πυροβόλησε με πιστόλι πολλές φορές. Οι αστυνομικές αρχές, που βλέπουν «συμβόλαιο θανάτου» πίσω από τη δολοφονία, ταυτοποίησαν το θύμα και είναι ο δράστης που την Παρασκευή είχε πυροβολήσει στην Πλατεία Βάθη δύο άτομα κουρδικής καταγωγής.

Πριν τους πυροβολισμούς στη Βάθη, σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει μάρτυρες, οι τρεις άντρες λογομάχησαν και στη συνέχεια ο ένας έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τους άλλους δύο.

Ο ένας τραυματίας 22 ετών τραυματίστηκε στο κεφάλι και τον λαιμό και ο άλλος, 27 ετών, δέχτηκε σφαίρα στην πλάτη. Ο πρώτος διεκομίσθη στο ΚΑΤ με ασθενοφόρο, ενώ ο δεύτερος έφτασε μόνος του πεζός, στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας. Εκεί, ζήτησε τις πρώτες βοήθειες, ενημέρωσε για το περιστατικό και ειδοποιήθηκε και η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο αλλοδαπός τον οποίο εκτέλεσαν, με 14 σφαίρες, τα ξημερώματα, στην οδό Αλκμήνης 107, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών. Σημειώνεται, ότι πάνω στο θύμα, εκτός από το κινητό, βρέθηκε και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.