Ένταση στον «αέρα» του «Live News» με τον δικηγόρο του 38χρονου Κρητικού και τον Ευαγγελάτο (vid)

Newsroom
Ένταση στον «αέρα» του «Live News» με τον δικηγόρο του 38χρονου Κρητικού και τον Ευαγγελάτο (vid)
Ο δικηγόρος του Κρητικού κατηγορούμενου για το περιστατικό με τους Γερμανούς τουρίστες, μίλησε και για το βίντεο που προβλήθηκε στα κανάλια.

Ανέβηκαν οι τόνοι στην εκπομπή του Mega «Live News», κατά την διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης με τον δικηγόρο του 38χρονου Κρητικού, κ. Διονύση Βέρρα.

Συγκεκριμένα, αφού προβλήθηκε το βίντεο ντοκουμέντο από το περιστατικό με τους δυο Κρητικούς και τους Γερμανούς τουρίστες, στην συνέχεια μίλησε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Ο δικηγόρος αρχικά αναφέρθηκε στο βίντεο που είναι στοιχείο της δικογραφίας, αλλά βρέθηκε στα χέρια των δημοσιογράφων.

«Κατ' αρχήν έχετε ένα θέμα, έχετε ένα βίντεο το οποίο παίζετε, το οποίο δεν είχαμε εμείς στα χέρια μας. Είναι και νομικής και ηθικής τάξεως. Το πώς έχει έρθει στα χέρια σας δεν με απασχολεί, δεν με ενδιαφέρει, μην φαντάζεστε πως αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό όμως τουλάχιστον είναι παράνομος. Ο τρόπος που έχει περιέλθει σ' εσάς. Από πού μέχρι πού βίντεο της δικογραφίας που καλά καλά δεν τα έχει πάρει η υπεράσπιση, δεν τα έχει δει, τα έχετε εσείς. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Όχι μόνο εσείς, όλα τα δίκτυα», είπε αρχικά ο δικηγόρος.

«Ένα αυτό. Δεύτερο, τα προσωπικά δεδομένα τα έχετε κάνει σουρωτήρι. Κι όχι μόνο αυτό, εμφανίζετε και ανθρώπους, άλλους, εικόνες άλλων κατηγορουμένων, και τις συσχετίζετε με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο που πλημμεληματικώς διώκεται και δεν είναι καν κρατούμενος. Αυτό δεν με απασχολεί τώρα, θα το δει αυτός με τον δικό του τον δικηγόρο όταν θα έρθει η ώρα. Πάντως αυτές οι εικόνες που εμφανίζετε δεν σχετίζονται με κανέναν κατηγορούμενο, για τα όπλα κι όλα αυτά τα πράγματα. Τώρα, ποιος πήγε, ποιο νοσηρό μυαλό, ποιο ανόητο πλάσμα πήγε κι έβαλε αυτές τις φωτογραφίες και σας τις έχει πασάρει-κατά το κοινώς λεγόμενο- και τις εμφανίζετε ότι συσχετίζονται με παραβατική στο παρελθόν συμπεριφορά αυτών, θα τα βρείτε αργότερα. Εμένα δεν με απασχολεί τώρα. Έχει νόημα το ποινικό μητρώο του οποιουδήποτε, αν υπάρχει ποινικό μητρώο να παίζεται στις τηλεοράσεις; Θεωρείται αυτή τη στιγμή κράτος ευνομούμενο αυτό; Όταν επιτρέπει στα ΜΜΕ να παίζουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του καθενός; Αν είναι αυτά. Γιατί μπορεί να μην είναι και αυτά...», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βέρρας.

«Κύριε Βέρρα για να μην είναι μονόλογος, πάρτε μια ανάσα. Κύριε Βέρρα σας βλέπω πολύ φορτισμένο, ελάτε να κάνουμε συζήτηση», απάντησε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

«Σας βλέπω κι εγώ, ότι έχετε κάνει... έχετε βγάλει μια απόφαση, τρόπον τινά», απάντησε ο δικηγόρος.

«Να μην είναι μονόλογος, επειδή βάλατε επιχειρήματα, να δώσω μιαν απάντηση. Πρώτα απ' όλα να πω ότι, το βίντεο αυτό είναι μια δουλειά δημοσιογραφική. Δηλαδή οι συνάδελφοί μου, από πολλά κανάλια και από το Mega βεβαίως, έκαναν ρεπορτάζ και βρήκαν το βίντεο αυτό από την κάμερα ασφαλείας. Είναι μια πρακτική που ακολουθείται παγκοσμίως και βεβαίως στην Ελλάδα...», απάντησε ο δημοσιογράφος.

Τι είπε ο δικηγόρος για το περιστατικό

Παράλληλα ο δικηγόρος αναφέρθηκε στο περιστατικό, μιλώντας για το τι έγινε πριν από αυτό που φαίνεται στο βίντεο. Όπως ο ίδιος σημείωσε, «το βίντεο δείχνει την τελευταία φάση του περιστατικού».

«Είναι μια άσχημη στιγμή, είναι καταδικαστέο αυτό. Πριν όμως έχει προηγηθεί ότι οι Γερμανοί έχουν καταδιώξει το αυτοκίνητο». Σύμφωνα με τον κ. Βέρρα, κατά την προσπέραση των Ελλήνων στους Γερμανούς, οι δεύτεροι νόμιζαν ότι το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε με αποτέλεσμα να καταδιώξουν το αμάξι των Κρητικών.

Τότε, οι Γερμανοί έκλεισαν τον δρόμο στους Έλληνες, με τον δικηγόρο του 38χρονου να λέει πως ένας από τους Γερμανούς κατέβηκε από το αμάξι και άρχισε γρονθοκοπεί τον κατηγορούμενο. «Άρχισε να τον γρονθοκοπεί μέσα στο αυτοκίνητο. Του έχει στραπατσάρει το πρόσωπο ολόκληρο. Κανένας από τους Γερμανούς δεν έχει σωματικές βλάβες».

Όπως υποστήριξε ο συνήγορος του Κρητικού, το περιστατικό έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από όσο θα έπρεπε, επειδή συμμετέχοντες ήταν τουρίστες. «Αν ήταν Έλληνες, δεν θα ασχολούνταν κανείς», ανέφερε μεταξύ άλλων.