ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ λένε πως ο νέος διοικητής της ΕΥΠ είπε: «Κανείς δεν εξαιρείται από παρακολουθήσεις»

Newsroom
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ λένε πως ο νέος διοικητής της ΕΥΠ είπε: «Κανείς δεν εξαιρείται από παρακολουθήσεις»
Ένταση με το... καλημέρα για το νέο διοικητή της ΕΥΠ, με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζουν πως είπε πως κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις.

Κατά πλειοψηφία, μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ, ο πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, μετά την κεκλεισμένων των θυρών ακρόασή του, έλαβε την θετική έκφραση γνώμης και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον διορισμό του στην θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Αντίθετα, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αρνητική γνώμη, με τον εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης υποστήριξε: «Ο διορισμός του νέου διοικητή της ΕΥΠ δεν αλλάζει τίποτα και δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες για τις υποκλοπές».

Ένταση με το... καλημέρα

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριζαν πως υπήρξε ένταση όταν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ ρωτήθηκε αν υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί ή δημοσιογράφοι που παρακολουθούνται, καθώς απάντησε: «έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες. A priori δεν εξαιρείται κανείς» ενώ απέφυγε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που ακολούθησαν.

Απο την άλλη πλευρά κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν μετά το τέλος της συνεδρίασης πως για μια ακόμα φορά μια απόρρητη διαδικασία «κανιβαλίστηκε και διαστρεβλώθηκε».