Gamescom 2022: Ξεκινάει σήμερα το βράδυ η γιορτή των Ευρωπαίων gamers

Παύλος Παπαπαύλου
Gamescom 2022: Ξεκινάει σήμερα το βράδυ η γιορτή των Ευρωπαίων gamers
Το μεγαλύτερο show της ηπείρου μας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του.

Η έκθεση Gamescom ήταν από τα «θύματα» της πανδημίας, αφού κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών ακυρώθηκε μετά από εντολή της γερμανικής κυβέρνησης.

Μετά από 2 χρόνια απουσίας, η έκθεση ξεκινάει και πάλι φέτος και θα υποδεχτεί αρκετές δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών από κάθε άκρη της Γερμανίας και της Ευρώπης γενικότερα.

Το show διοργανώνεται από την αρμόδια οργάνωση της χώρας και οι εταιρείες παρουσιάζουν τις νεότερες κυκλοφορίες τους για τους επόμενους μήνες.

Η Gamescom θεωρείται το μεγαλύτερο gaming event στον πλανήτη, καθώς είναι ανοιχτή για αρκετές ημέρες τόσο για επαγγελματίες, όσο και για απλούς καταναλωτές και το 2018 (που έγινε και για τελευταία φορά με την κανονική της μορφή) υποδέχτηκε 370 χιλιάδες gamers και φιλοξένησε 1037 εκθέτες από 56 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα).

Η έκθεση λαμβάνει χώρα στον εκθεσιακό χώρο της Κολονίας και σήμερα στις 20.30 το βράδυ με το Opening Night Live και παρουσιαστή τον Geoff Keighley των Game Awards.

Εκεί θα δούμε διάφορους νέους τίτλους, αλλά και ανακοινώσεις για παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν από όλες τις εταιρείες στο μέλλον.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 24 Αυγούστου θα ανοίξουν οι πύλες του show για δημοσιογράφους, διανομείς και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου και από κει και πέρα, από την Πέμπτη 25 έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου θα είναι ανοιχτή για το κοινό και όσους έχουν αγοράσει το εισιτήριό τους.