«Πέσιμο» αστυνομικών σε ναρκέμπορο στην Αγγλία, ξεγλίστρησε με την όπισθεν και την πόρτα ανοιχτή, χτυπώντας αστυνομικό (vid)

Newsroom
«Πέσιμο» αστυνομικών σε ναρκέμπορο στην Αγγλία, ξεγλίστρησε με την όπισθεν και την πόρτα ανοιχτή, χτυπώντας αστυνομικό (vid)
Ακολούθησε καταδίωξη, κρύφτηκε σε ένα σπίτι φίλου του, αλλά τον ξετρύπωσαν.

Ένα βίντεο από την παρακολούθηση και τελικά την καταδίωξη ενός έμπορου ναρκωτικών έδωσε στο φως της δημοσιότητας η αστυνομία του Warwickshire της Αγγλίας, με τον 24χρονο σεσημασμένο πάντως γλιτώνει αρχικά τη σύλληψη, φεύγοντας με την όπισθεν με το αμάξι και χτυπώντας έναν αστυνομικό.

Δεν γλίτωσε όμως καθώς εν τέλει συνελήφθη και καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια φυλάκισης.

Το πλάνα της αστυνομίας δείχνουν πως οι αστυνομικοί κλείνουν και σχεδόν περικυκλώνουν το αμάξι του εμπόρου ναρκωτικών, τη στιγμή που αποβιβάζει από τη θέση του συνοδηγού έναν άντρα. Αυτόματα τρεις αστυνομικοί τον κλείνουν, ένας από τη θέση του συνοδηγού και δύο από την άλλη πλευρά, ωστόσο βάζει όπισθεν και φεύγει.

2

Δεν διστάζει- με την πόρτα του συνοδηγού ανοιχτή- να μπει στη λεωφόρο κάθετα, ενώ στην προσπάθειά του να δραπετεύσει χτυπάει και ένας αστυνομικό.

Η αστυνομία χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το περιστατικό, καθώς ο δράστης ήταν διατεθειμένος να θέσει σε κίνδυνο τον κόσμο προκειμένου «να ξεφύγει και να σωθεί».

Αφού διέφυγε και οδήγησε τις αρχές σε μια καταδίωξη με υψηλές ταχύτητες, ο Crofts κατάφερε και κρύφτηκε τελικά στην κατοικία ενός φίλου του, προσπαθώντας να κρύψει τα στοιχεία του για διακίνηση ναρκωτικών. Οι όμως τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, ενώ του κατάσχεσαν και τα σύνεργα ναρκωτικών.

Ο Crofts καταδικάστηκε στο Coventry Crown Court την Παρασκευή σε φυλάκιση 54 μηνών.

Η αστυνομία εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση στους εμπόρους ναρκωτικών δηλώνοντας ότι «δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Warwickshire»: «Ο Crofts πίστευε ότι θα μπορούσε να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη και ήταν πρόθυμος να θέσει σε κίνδυνο τους αστυνομικούς και τους πολίτες προκειμένου να το πετύχει», είπε ο επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας του Warkwickshire, Neil Reader: «Οι πράξεις του όμως έχουν συνέπειες και η απερίσκεπτη συμπεριφορά του τον έφερε σε μεγαλύτερους μπελάδες».

2

Κατέληξε δε λέγοντας: «Οι έμποροι ναρκωτικών δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Warwickshire. Όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».