Μετανάστες Έβρου: «Μέναμε στην Κωνσταντινούπολη, μας συνέλαβαν οι Τούρκοι και μας έστειλαν στη νησίδα λέγοντας “θα σας σώσουν οι Έλληνες”» (vids)

Newsroom
Μετανάστες Έβρου: «Μέναμε στην Κωνσταντινούπολη, μας συνέλαβαν οι Τούρκοι και μας έστειλαν στη νησίδα λέγοντας “θα σας σώσουν οι Έλληνες”» (vids)
Τους συνέλαβαν από τα σπίτια τους οι Τούρκοι, τους πήγαν δύο φορές στη νησίδα και μετά τους έσπρωξαν στην Ελλάδα, λέγοντάς τους: «Θα σας σώσουν οι Έλληνες».

Πλέον δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα με τις υβριδικές επιθέσεις της Τουρκίας στην Ελλάδα αλλά και την περιβόητη «εκκαθάριση» που κάνει ο Ερντογάν στην Τουρκία.

Όπως μετέφερε με αποκλειστικές πληροφορίες ο Alpha αναφορικά με την ιστορία των 38 μεταναστών στον Έβρο, όπως κατέθεσαν οι μετανάστες όλο αυτό ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο των Τούρκων.

Οι μετανάστες, που κατάγονται οι περισσότεροι από τη Συρία και κάποιοι από την Παλαιστίνη. ανέφεραν λοιπόν πως έμεναν στην Κωνσταντινούπολη κανονικά και δούλευαν εκεί. Η στρατιωτική αστυνομία εισέβαλε στα σπίτια τους και τους είπαν να επιστρέψουν στη Συρία.

Όταν εκείνοι αρνήθηκαν τους πήγαν στο κέντρο κράτησης στην Ανδριανούπολη, όπου εκεί βρίσκονται χιλιάδες μετανάστες. Πριν από δύο εβδομάδες η τουρκική στρατοφυλακή τούς έβαλε σε βαν και τους πήγε στις όχθες του ποταμού Έβρου, από την τουρκική πλευρά.

Εκεί τους παρέδωσε σε λαθροδιακινητές, οι οποίοι τους έβαλαν σε βάρκες και τους πήγαν στη νησίδα που βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια. Και τους παράτησαν εκεί.

Τότε ξεκίνησαν το «στρατηγικό παιχνίδι» τους οι Τούρκοι διεθνοποιώντας πως η Ελλάδα αφήνει τους μετανάστες να πεθάνουν στη νησίδα και αρνούμενη ότι είναι στην τουρκική επικράτεια. Η ΕΛ.ΑΣ. με δύο ανακοινώσεις είχε ξεκαθαρίσει πως η νησίδα δεν είναι ελληνικό έδαφος.

Αφού είδαν πως… δεν έπιασε το οργανωμένο τους σχέδιο, οι Τούρκοι τους πήραν με φουσκωτά και τους πήγαν πίσω στην Αδριανούπολη, στο κέντρο κράτησης. Αφού έμειναν εκεί για κάποιες μέρες, τους πήραν ξανά και τους πήγαν πίσω στη νησίδα.

Όταν είδαν ότι δεν βαδίζει το σχέδιο όπως υπολόγιζαν, οι διακινητές τους φόρτωσαν σε λέμβους και τους έσπρωξαν στη Ελλάδα. Τους είπαν μάλιστα: «Θα πατε στην Ελλάδα και οι Έλληνες θα σας σώσουν». Τους έδωσαν μάλιστα και τηλέφωνα από ΜΚΟ, λέγοντάς τους: «Πάρτε και θα έρθουν οι Έλληνες να σας σώσουν».