Βρετανός μέτρησε κάθε συσκευή στο σπίτι του για να δει τι τον χρεώνει πολύ σε ρεύμα και έπεσε από τα σύννεφα με το αποτέλεσμα

Newsroom
Βρετανός μέτρησε κάθε συσκευή στο σπίτι του για να δει τι τον χρεώνει πολύ σε ρεύμα και έπεσε από τα σύννεφα με το αποτέλεσμα
Πίστευε ότι ο φορτιστής του κινητού ξεχασμένος στην πρίζα, θα τον χρέωνε πολύ σε ρεύμα, αλλά έκανε λάθος.

Με την αύξηση της ενέργειας στα ύψη, ένας Βρετανός αποφάσισε να προμηθευτεί μία συσκευή-μετρητή, ώστε να δει, πόσο τον χρεώνει η κάθε συσκευή που έχει στο σπίτι του σε αδράνεια. Που ναι μεν είναι κλειστή, αλλά δεν έχει βγάλει την πρίζα ούτε έχει απομονώσει το ρεύμα με το κουμπί του πολύμπριζου. Είναι κλειστή η συσκευή αλλά στην πρίζα, όπως πχ οι τηλεοράσεις μας.

Ο Βρετανός, ο οποίος μετέφερε την ιστορία του στο Reddit ανέφερε ότι περίμενε πως ο φορτιστής του κινητού ξεχασμένος στην πρίζα, θα τον χρέωνε πολύ σε ρεύμα, αλλά έκανε λάθος. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν κινδυνεύουν οι πιγκουίνοι στην Ανταρκτική από μένα».

2

Αυτό που επεσήμανε είναι πως θα πρέπει ο κόσμος να προσέχει τις παλαιότερες συσκευές του πολύ, καθώς τα «σύγχρονα τροφοδοτικά, έχουν διακόπτη λειτουργίας και αντλούν αμελητέα ποσότητα ενέργειας».

Αυτό λοιπόν που είδε πως κάνει τη ζημιά, είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Από τότε που το διέγνωσε είπε: «Είναι πλέον απενεργοποιημένο στον τοίχο όταν δεν χρησιμοποιείται».

2

Κόστος σε ενέργεια, μεγαλύτερο μάλιστα από αυτό του φούρνου μικροκυμάτων, είδε πως του κάνει το Sky Q TV του. Αποκωδικοποιητής για κανάλια στην τηλεόραση: «Δεν περίμενα πάνω από 9 watt όταν κάθεται εκεί χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Και τα δύο κουτιά είναι σε “eco mode”».

Αυτό που σκέφτεται πάντως, όπως είπε κλείνοντας, είναι να βάλει «τον ευρυζωνικό δρομολογητή μου και τον διακόπτη ethernet σε ένα χρονοδιακόπτη. Ένας χρονοδιακόπτης κοστίζει περίπου 7 λίρες και θα κάνω απόσβεση σε λιγότερο από ένα μήνα, αν μένουν κλειστά για 8 ώρες».