Ο 50χρονος δράστης που πέταξε οξύ στην πρώην σύζυγό του, πήγε στο νοσοκομείο να τη δει για να φτιάξει άλλοθι (vid)

Newsroom
Ο 50χρονος δράστης που πέταξε οξύ στην πρώην σύζυγό του, πήγε στο νοσοκομείο να τη δει για να φτιάξει άλλοθι (vid)
Είχαν χωρίσει, αλλά για οικονομικούς λόγους έμεναν μαζί. Η 49χρονη είχε ξεκινήσει μια νέα σχέση και αυτό είχε εξοργίσει τον 50χρονο.

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινότητα της Μεσσήνης, αλλά και γενικότερα της Ελλάδας, μετά τη νέα επίθεση με οξύ στο πρόσωπο μιας 49χρονης, από τον πρώην σύζυγό της. Η γυναίκα, που πήγαινε στη δουλειά της και ο 50χρονος της είχε στήσει καρτέρι, κινδυνεύει να χάσει το δεξί της μάτι.

«Στο πρόσωπο είναι και έχει κάνει ζημιά στο δεξί μου μάτι. Η κατάστασή μου βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά, είχα ενημέρωση από τους γιατρούς μου πριν λίγο. Μόνο αυτό μπορώ να σας πω, ότι η κατάστασή μου βελτιώνεται αργά και σταθερά», δήλωσε η 49χρονη στο Mega.

Ήταν προσχεδιασμένο

«Έχει χημικό έγκαυμα 3ου– 4ου βαθμού. Γίνεται εντατική θεραπεία. Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες και υπάρχει σε εξέλιξη η συζήτηση εάν θα χρειαστεί η διακομιδή της σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο», ανέφερε η διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη.

Ο δράστης φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει την επίθεση, έχοντας αγοράσει το καυστικό υγρό από κατάστημα της περιοχής την προηγουμενη ημέρα. Η πολύτεκνη μητέρα, ανέφερε: «Έχω δώσει κατάθεση. Είναι καταγεγραμμένα στην αστυνομία, στην κατάθεσή μου. Ό,τι δηλώσει η αστυνομία, ό,τι σας έχει πει. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές και για όλα».

Το χρονικό

Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι έξω από την επιχείρηση που εργάζεται η 49χρονη πρώην σύζυγός του, έχοντας παρκάρει πίσω από τα δέντρα, ενλω κρύφτηκε και αυτός. Είχε μάλιστα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του πρόσωπου του.

Στις 4.40 τα ξημερώματα φτάνει η 49χρονη και τότε ο 50χρονος βγαίνει, την αρπάζει και προσπαθεί να της κλείσει το στόμα και τη μύτη με ένα πανί ποτισμένο με υγρό. Εκείνη προσπαθεί να ξεφύγει και επιχειρεί να απομακρυνθεί και τότε ο δράστης της ρίχνει στο πρόσωπο υγρό από ένα μπουκάλι που κρατάει στο άλλο του χέρι και εξαφανίζεται.

Σοκαρισμένη από την επίθεση και με φρικτούς πόνους η 49χρονη έτρεξε να βρει καταφύγιο στο σπίτι του εργοδότη της που βρισκόταν λίγα μέτρα μακρύτερα.

Η περιγραφή του στο Mega είναι σοκαριστική: «Είχα ξυπνήσει για να πάω στη δουλειά. Μου χτύπησε την πόρτα και φώναζε. Άνοιξα και την είδα σε άσχημη κατάσταση, είχε βρει μια πετσέτα και προσπαθούσε να σκουπίσει το υγρό από το πρόσωπό της. Εκλαιγε πολύ! Πήρα τηλέφωνο την Αστυνομία και αμέσως ήρθε και ο πατέρας μου που με βοήθησε να την μεταφέρουμε με το αυτοκίνητο μας στο νοσοκομείο», δήλωσε ο εργοδότης της 49χρονης.

Την επισκέφτηκε στο νοσοκομείο

Για να κρύψει την ενοχή του και να δημιουργήσει άλλοθι ο 50χρονος επισκέφτηκε την πρώην σύζυγό του στο νοσοκομείο για να δει… τι κάνει κι αν είναι καλά. Εκεί μάλιστα προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα και λίγο αργότερα φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει, όμως για οικονομικούς λόγους συγκατοικούσε. Η 49χρονη μητέρα είχε ξεκινήσει μια νέα σχέση, κάτι που είχε εξοργίσει τον πρώην σύζυγό της.

Δηλώνει μετανιωμένος

Ο δράστης της επίθεσης με καυστικό υγρό δήλωσε μετανιωμένος στου αστυνομικούς, αναφέροντας πως τώρα συνειδητοποιεί τι πραγματικά έκανε: «Είμαι συγκλονισμένος, έχω μετανιώσει για αυτό που έγινε. Δεν είχα καταλάβει τι έκανα, τώρα συνειδητοποιώ την πράξη μου. Θέλω να βοηθήσω την πρώην σύζυγό μου».