Στην Κριμαία οι ρωσικές αρχές γκρέμισαν συνεργείο γιατί ο ιδιοκτήτης του δεν έφτιαχνε στρατιωτικό φορτηγό με το σύμβολο «Ζ»

Newsroom
Στην Κριμαία οι ρωσικές αρχές γκρέμισαν συνεργείο γιατί ο ιδιοκτήτης του δεν έφτιαχνε στρατιωτικό φορτηγό με το σύμβολο «Ζ»
Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου Βιλέν Σεϊγκοσμάνοφ δήλωσε από την πλευρά του ότι το συνεργείο «δεν διαθέτει τον τεχνικό εξοπλισμό» για φορτηγά.

Στην περιοχή Κρασνοβαρντέισκι της Κριμαίας οι αρχές γκρέμισαν συνεργείο στον οικισμό Βίντνογε, επειδή ο ιδιοκτήτης του αρνήθηκε να επισκευάσει φορτηγό του ρωσικού στρατού που έφερε το σύμβολο «Ζ». Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπεύθυνος Παιδείας της περιοχής, ο Ρομάν Σαντάγεφ, με ανάρτησή του στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Σαντάγεφ ανέβασε βίντεο από το σημείο στο οποίο βρισκόταν το συνεργείο, στο οποίο φαίνονται μια βάση από μπετόν και ξηλωμένες μεταλλικές κατασκευές, όπου κάποτε υπήρχε το συνεργείο.

Δικαστήριο της Κριμαίας αποφάσισε το γκρέμισμα του συνεργείου στις 19 Ιουνίου. Αυτό συνέβη αφότου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε βίντεο, στο οποίο αναφέρεται ότι στον οικισμό Βίντνογε αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν φορτηγά με το σύμβολο Ζ, και ότι «δεν βοηθούν τους στρατιωτικούς». Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου Βιλέν Σεϊγκοσμάνοφ δήλωσε ότι το συνεργείο «δεν διαθέτει τον τεχνικό εξοπλισμό» για να εξυπηρετεί φορτηγά.

Εν συνεχεία στο συνεργείο έφθασαν παράγοντες για να κάνουν έλεγχο και όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής της Κριμαίας Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, μετά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το συνεργείο αποτελεί «μη νόμιμη κατασκευή» και ο ιδιοκτήτης υποχρεούται σε διάστημα 14 ημερών να το γκρεμίσει, διαφορετικά θα παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη.

Ο Κονσταντίνοφ δήλωσε ευθέως ότι η απόφαση έχει ιδεολογικό υπόβαθρο και πρέπει να αποτελέσει για τον ιδιοκτήτη του συνεργείου «μάθημα πατριωτισμού». Του πρότεινε μάλιστα να φύγει από τη χώρα.

«Ως πολίτης απολαμβάνει τα οφέλη μιας μεγάλης χώρας, ας ζήσει λοιπόν σύμφωνα με τον νόμο. Μπορεί ο ίδιος να μην αγαπά την δική μας εξουσία, με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Όμως θα πρέπει να την σέβεται» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής της Κριμαίας.