Αστυνομικός πυροβόλησε για εκφοβισμό σε επιχείρηση παράτυπων μεταναστών, τραυματίστηκαν οι δύο και συνελήφθη

Newsroom
Αστυνομικός πυροβόλησε για εκφοβισμό σε επιχείρηση παράτυπων μεταναστών, τραυματίστηκαν οι δύο και συνελήφθη
Σε βάρος του συλληφθέντα αστυνομικού σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επεισοδιακή ήταν η επιχείρηση και η σύλληψη παράτυπων μεταναστών στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, καθώς ένας αστυνομικός του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, ωστόσο η ενέργειά του αυτή συνετέλεσε στον τραυματισμό δύο παράτυπων μεταναστών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνολικά εννέα αλλοδαποί συνελήφθησαν, μεταξύ αυτών και οι δύο τραυματίες. Σε βάρος του συλληφθέντα αστυνομικού σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα κινείται η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αναφέρει:

«Την Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022 και ώρα 18:00, σε δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Φωλιάς και Σιδηροχωρίου στην Καβάλα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν ομάδα τριάντα περίπου ατόμων(διακινητές και διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες) να αποβιβάζονται από σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. όχημα, το οποίο προηγουμένως κινούταν στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Ακολούθησε επιχείρηση για την ακινητοποίηση των ατόμων, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας αστυνομικός πραγματοποίησε βολές εκφοβισμού. Από την περαιτέρω εξέλιξη του περιστατικού συνελήφθησαν εννέα μη νόμιμοι μετανάστες, για δύο από τους οποίους προέκυψε ότι είχαν τραυματιστεί στον δεξί ώμο και δεξί βραχίονα, αντίστοιχα, από τους πυροβολισμούς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Για τον τραυματισμό των αλλοδαπών συνελήφθη ο εμπλεκόμενος αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα κινείται η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας».