Την άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το «σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Την άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το «σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να κληθούν μεταξύ άλλων σε ακρόαση, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην γγ του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και η απεσπασμένη Εισαγγελέας στην ΕΥΠ.

Την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψής του από την Κυβέρνηση» ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε σχετική επιστολή τους προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να κληθούν σε ακρόαση «ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ».

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, αυτή την εβδομάδα, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψής του από την Κυβέρνηση.