Η τρομακτική στιγμή που το «πτηνό δολοφόνος» παίρνει στο κυνήγι δασοφύλακες (vid)

Newsroom
Η τρομακτική στιγμή που το «πτηνό δολοφόνος» παίρνει στο κυνήγι δασοφύλακες (vid)
Ομάδα δασοφυλάκων της Αυστραλίας απαθανάτισαν τη στιγμή που μια κασουάρια τους πήρε στο κυνήγι.

Τα... χρειάστηκε μια ομάδα δασοφυλάκων σε πάρκο της Αυστραλίας, όταν μια θυμωμένη κασουάρια άρχισε να τους κυνηγάει. Οι δασοφύλακες βρίσκονταν πάνω σε όχημα όταν είδαν το «πτηνό δολοφόνος» να τους καταδιώκει. Λίγο αργότερα σταμάτησε να τους κυνηγάει και έστρεψε την προσοχή του σε άλλους δασοφύλακες που ήταν στην περιοχή. Η συντονίστρια της περιοχής περιέγραψε το περιστατικό ως σκηνή από την ταινία «Jurassic Park».

H Κασουάρια (Cassowaries) θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα πτηνά στον κόσμο. Μπορεί να φτάσει μέχρι 1,8 μέτρα και βάρος τα 70 κιλά. Ανήκει στην οικογένεια Casuariiformes, η οποία περιλαμβάνει επίσης την emu, ένα επίσης επικίνδυνο πτηνό. Τα πτηνά ζουν σε οικότοπους που εκτείνονται σε περιοχές της Αυστραλίας και της Νέας Γουινέας.

H κασουάρια δεν επιτίθεται συχνά αλλά όταν το κάνει σκοτώνει τα θύματά του και τον άνθρωπο, όχι με το ράμφος του, αλλά με χτυπήματα των ποδιών του, καθώς το εσωτερικό των τριών δακτύλων του φέρει ένα μακρύ νύχι σαν στιλέτο. Το συγκεκριμένο πτηνό έχει παρατηρηθεί να κινείται γρήγορα φτάνοντας έως και τα 50 χλμ. ανά ώρα κατά συνέπεια είναι αδύνατο για κάποιον άνθρωπο να ξεφύγει.