Απίστευτο: 86χρονος στα Τρίκαλα κρατιόταν από δύο κλαδιά πάνω από γκρεμό 40 μέτρων για 24 ώρες (vid)

Newsroom
Απίστευτο: 86χρονος στα Τρίκαλα κρατιόταν από δύο κλαδιά πάνω από γκρεμό 40 μέτρων για 24 ώρες (vid)
Είχε βγει στην πλαγιά για να μαζέψει ρίγανη, αλλά έχασε το μονοπάτι και εγκλωβίστηκε.

Σε «θαύμα» απέδωσε ο γιος του 86χρονου άντρα τη διάσωσή του στα Τρίκαλα, αν αναλογιστεί κανείς την προχωρημένη του ηλικία και το γεγονός ότι για 24 ώρες κρατιόνταν από δύο κλαδιά, για να μην πέσει στον γκρεμό βάθους 40 μέτρων. Κι όλα αυτά σε υψόμετρο 950 μέτρων.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, είχε βγει στην πλαγιά για να μαζέψει ρίγανη, αλλά έχασε το μονοπάτι και εγκλωβίστηκε, μην μπορώντας να πάει ούτε κάτω ούτε πάνω. Κατάφερε να κρατηθεί από δύο κλαδιά για να μην γλιστρήσει στον γκρεμό 40 μέτρων και έμεινε άυπνος όλη τη νύχτα για να μην αφήσει τα χέρια του.

Άντρες της ΟΠΚΕ, της ελληνικής ομάδας Διάσωσης Τρικάλων, εθελοντές κάτοικοι και ένας χειριστής δύο drone κατάφεραν να εντοπίσουν τον ηλικιωμένο άντρα, που είχε αρχίσει να χάσει τις δυνάμεις του και να είναι ιδιαίτερα καταβεβλημένος.

2

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση που ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Ο ηλικιωμένος κύριος δεν είχε τραυματιστεί, δεν είχε κάποιο χτύπημα ή μώλωπα και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο για εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι χαίρει άκρας υγείας.