Διαρρήκτες-μπούφοι πιάστηκαν από τις αναζητήσεις στην Google: «Πώς να διαρρήξω κλειδωμένο παράθυρο;»

Newsroom
Διαρρήκτες-μπούφοι πιάστηκαν από τις αναζητήσεις στην Google: «Πώς να διαρρήξω κλειδωμένο παράθυρο;»
Δεν επιχείρησαν τελικά τη διάρρηξη, αλλά τους «πρόδωσε» υλικό από κάμερες ασφαλείας, το ιστορικό αναζήτησης αλλά και αντικλείδι του σπιτιού που θα «μπούκαραν».

Δεν διακρίνονται για την ευφυία τους, από ότι φαίνεται, δύο επίδοξοι ληστές στη Μεγάλη Βρετανία, που έγιναν τσακωτοί από τις αναζητήσεις που έκαναν στην Google.

Η 22χρονη Νικίσα Χόστεν σκόπευε να μπουκάρει σε ένα σπίτι μαζί με τον 28χρονο Τζόρνταν Μάλκομ-Τέιλορ, ωστόσο έκανε αναζητήσεις από το κινητό της στην Google γράφοντας: «Τι μπορώ να κάνω με 3 εκατομμύρια λίρες;», «πώς να διαρρήξω κλειδωμένο παράθυρο;» ή «πού μπορώ θα βρω όπλο;» ήταν μόλις μερικές από τις αναζητήσεις της.

Οι δύο επίδοξοι ληστές έκαναν την απόπειρα ληστείας, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί να τρέχουν στον πίσω κήπο της κατοικίας από τον ιδιοκτήτη της. Ο ίδιος τους κυνήγησε, δεν κατάφερε ν α τους πιάσει όμως, ωστόσο η κινητοποίηση της αστυνομίας έφερε αποτέλεσμα, καθώς τους συνέλαβε λίγο αργότερα.

Όπως αποδείχθηκε όμως, δεν είχαν κάνει τη διάρρηξη, αλλά ενοχοποιήθηκαν από το ιστορικό αναζήτησης στο κινητό, με αποτέλεσμα να δικαστούν και να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης.

2

Η Daily Telegraph μάλιστα συμπληρώνει πως κάμερα ασφαλείας τους είχε εντοπίσει να πραγματοποιούν αναγνωριστική επίσκεψη στην περιοχή. Σε έρευνα στο σπίτι της 22χρονης Χόστεν βρέθηκε ακόμη και ένα κλειδί που αποδείχτηκε πως ήταν της αυλής του σπιτιού που θα επιχειρούσαν τη διάρρηξη.

Η Χόλστεν κρίθηκε ένοχη για απόπειρα ληστείας και κατοχή απομίμησης όπλου και καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξης, ενώ ο Μάλκομ-Τέιλορ παραδέχτηκε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 χρόνων και 9 μηνών.