Δασκάλα «βάζει τα γυαλιά» στην κυβέρνηση των ΗΠΑ: Το κλείδωμα στις πόρτες των σχολείων μέτρο για την ένοπλη βία (vid)

Newsroom
Δασκάλα «βάζει τα γυαλιά» στην κυβέρνηση των ΗΠΑ: Το κλείδωμα στις πόρτες των σχολείων μέτρο για την ένοπλη βία (vid)
Μία δασκάλα στην Αμερική σκέφτηκε πως θα μπορούσε να προστατέψει τους μαθητές της από επίδοξους δολοφόνους στα σχολεία.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί στα σχολεία των ΗΠΑ και οι δεκάδες δολοφονίες μαθητών και φοιτητών αποτελεί μάστιγα και δεν ακόμα δεν έχει βρεθεί το αντίδοτο. Μία δασκάλα, η Madi, σκεφτόμενη πως θα μπορούσε να προστατέψει τους μαθητές της από τον επίδοξο δολοφόνο σκέφτηκε μία προσωρινή αλλά αναγκαία λύση, ώστε να κλειδώνει από μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας για να μην μπουκάρει εντός αυτής ο δολοφόνος και σκορπίσει τον όλεθρο.

Ανέβασε το μικρό hack στο TikTok και το βίντεο έχει προβληθεί περισσότερες από 4,3 εκατομμύρια φορές.

«Αυτό εγκαταστάθηκε στην πόρτα της τάξης μου», έγραψε η Μάντι με το τραγούδι που «συνόδευσε» το βίντεο να λέει: «Θέλω να πάω σπίτι».

@notsocoolmads very excited to explain this to my kids #BigInkEnergy #fypシ #foryou #middleschool #teachersoftiktok #teachertok #schoolsafety ♬ original sound - ESOSA||CONTENT CREATOR

Η Madi τοποθέτησε δύο βάσεις με τρύπα στην πόρτα και το κάσωμα αυτής και ανάμεσα τους έβαλε μία κυκλική ράβδο, στο σχήμα πετάλου ώστε να «κλειδώνει» από μέσα και να μην μπορεί κανείς να την ανοίξει εξωτερικά.

Κάποιος της έγραψε: «Κάθε βήμα βοηθά. Η ηγεσία μας είναι σε άρνηση σε τόσα πολλά θέματα που αντιμετωπίζει χώρα» ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε: «Ειλικρινά, θα ήθελα πολύ να το έχω αυτό στην τάξη μου. Είναι μια ατυχής πραγματικότητα, αλλά θα ένιωθα πολύ πιο ασφαλής με αυτήν την προφύλαξη».

Σύμφωνα με στοιχεία της Everytown Research, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 95 περιστατικά πυροβολισμών σε σχολικούς χώρους σε όλη την Αμερική τη φετινή χρονιά μόνο φέτος. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα 40 θανάτους και 76 τραυματίες.