Έχασε σκληρό δίσκο με Bitcoin αξίας 150 εκατ. λιρών και τώρα έχει καταστρώσει σχέδιο για να τον ανακτήσει

Newsroom
Έχασε σκληρό δίσκο με Bitcoin αξίας 150 εκατ. λιρών και τώρα έχει καταστρώσει σχέδιο για να τον ανακτήσει
Ένας Ουαλός έχει καταστρώσει τεράστιο σχέδιο για να βρει έναν παλιό σκληρό δίσκο που περιέχει Bitcoin αξίας 150 εκατομμύρια λιρών.

Πριν από περίπου δέκα χρόνια ο Τζέιμς Χάουελς πέταξε κατά λάθος έναν σκληρό δίσκο κατά την διάρκεια ενός μεγάλου ξεσκαρταρίσματος. Ωστόσο, ο δίσκος αυτός περιείχε Bitcoin αξίας 150 εκατομμυρίων λιρών.

Ο 37χρονος όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει άπειρες εκκλήσεις στις αρχές του Νιούπορτ της Ουαλίας να του επιτρέψουν να ξεκινήσει τις διαδικασίες για ένα μεγάλο σκάψιμο στην χωματερή της πόλης προκειμένου να βρει τον σκληρό δίσκο.

Ωστόσο, οι αρχές του ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το αίτημά του, καθώς τα σχέδιά του αποτελούν απειλή για το τοπικό περιβάλλον. Ο Τζέιμς μιλώντας στο BBC ανέφερε ότι έλαβε υπόψη τις ανησυχίες τους και διαβεβαίωσε πως συγκέντρωσε μια ειδική ομάδα για να βρει τον σκληρό του δίσκο με ασφάλεια.

«Η εκσκαφή μιας χωματερής είναι μια τεράστια επιχείρηση από μόνη της. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί. Έχουμε προσλάβει έναν ειδικό τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για την αναζήτηση του σκληρού δίσκου», ανέφερε.

Bitcoin

«Έχουμε επίσης μια περιβαλλοντική ομάδα για να σκάψει. Έχουμε βασικά μια ολοκληρωμένη ομάδα από διάφορους ειδικούς και εμπειρογνώμονες, οι οποίοι, όταν βρεθούν όλοι μαζί, είναι σε θέση να ολοκληρώσουν αυτό το έργο σε πολύ υψηλό επίπεδο», συνέχισε και υποσχέθηκε ότι θα δώσει το 10% από τα κέρδη του Bitcoin στο συμβούλιο του Νιούπορτ για να μετατρέψει την πόλη σε κόμβο κρυπτονομισμάτων. Σχεδιάζει επίσης, να εγκαταστήσει τερματικά κρυπτογράφησης σε κάθε κατάστημα της πόλης.

«Έχουμε μια ολόκληρη λίστα με κίνητρα, που θα θέλαμε να κάνουμε για την κοινότητα», εξήγησε. «Ένα από τα πράγματα που θα θέλαμε να κάνουμε στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμάτων, αφού τον καθαρίσουμε και ανακτήσουμε αυτή τη γη, είναι να τοποθετηθεί μια εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας, ίσως μερικές ανεμογεννήτριες. Θα θέλαμε να δημιουργήσουμε μια κοινοτική εγκατάσταση εξόρυξης (Bitcoin) που χρησιμοποιεί αυτή την καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για να δημιουργήσει bitcoin για τους κατοίκους του Νιούπορτ».

Ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις του για επενδύσεις, δεν φαίνεται ότι το συμβούλιο του Νιούπορτ πρόκειται να κάνει δεκτό το αίτημά του. «Οι προτάσεις του κ. Χάουελς ενέχουν σημαντικό οικολογικό κίνδυνο, τον οποίο δεν μπορούμε να αποδεχτούμε».