Πολυτελές θέρετρο στις Μαλδίβες προσφέρει δωρεάν διαμονή σε βίλα 35.000€ τη βραδιά υπό έναν όρο

Newsroom
Πολυτελές θέρετρο στις Μαλδίβες προσφέρει δωρεάν διαμονή σε βίλα 35.000€ τη βραδιά υπό έναν όρο
Το θέρετρο Soneva Fushi στις Μαλδίβες αναζητά υπάλληλο βιβλιοπωλείου.

Ένα πολυτελές θέρετρο στις Μαλδίβες προσφέρει σε έναν τυχερό διαμονή σε μια βίλα που κοστίζει 35.000 ευρώ τη βραδιά, αλλά με μια προϋπόθεση: να αναλάβει τη διαχείριση του βιβλιοπωλείου που βρίσκεται στο ερημικό νησί.

Το καταφύγιο βρίσκεται στο νησί Kunfunadhoo στις Μαλδίβες. Τα αφεντικά του θερέτρου αναζητούν έναν περιπετειώδη και δημιουργικό λάτρη των μυθιστορημάτων, για να τον «κλείσουν» με συμβόλαιο ενός έτους, το οποίο ξεκινά τον Οκτώβριο και περιλαμβάνει τη μετακόμιση, για να ζήσει και να εργαστεί στο απομακρυσμένο νησί Kunfunadhoo.

Η διαμονή παρέχεται δωρεάν και όλα τα γεύματα είναι δωρεάν. Υπάρχει επίσης γυμναστήριο, πρόσβαση σε σπα και θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις, ενώ το προσωπικό έχει τη δική του ιδιωτική παραλία. Ο βασικός μισθός είναι περίπου 730 ευρώ, αλλά αναμένεται ότι ο βιβλιοπώλης θα μπορεί να κερδίσει επιπλέον «τέλη υπηρεσιών», προσφέροντας, για παράδειγμα, εργαστήρια ή μαθήματα που σχετίζονται με βιβλία στους επισκέπτες.

Μία από τις υποχρεώσεις του νέου βιβλιοπώλη είναι ότι θα πρέπει να κυκλοφορεί ξυπόλητος, καθώς δεν επιτρέπεται να φορά κανείς παπούτσια στο συγκεκριμένο νησί του Ινδικού Ωκεανού.

«Η φιλοσοφία του νησιού είναι: όχι παπούτσια, όχι ειδήσεις. Ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να επανασυνδεθούν με τη γη», αναφέρει ο εκπρόσωπος της Ultimate Library που διαχειρίζεται το βιβλιοπωλείο από κοινού με το θέρετρο Soneva Fushi. Η Ultimate Library σε συνεργασία με το 5 αστέρων Soneva Fushi στην Ατόλη Μπάα, άνοιξε το πρώτο Pop-Up βιβλιοπωλείο στις Μαλδίβες το 2018, λαμβάνοντας παγκόσμια αναγνώριση.

Οι υπεύθυνοι πίσω από το εγχείρημα επιδιώκουν να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες του νησιού, συνήθως ανθρώπους υψηλών εισοδημάτων, να αποσυνδέονται από τον ψηφιακό κόσμο και να συνδέονται με τη φύση. Ο βιβλιοπώλης του νησιού θα πρέπει να είναι άτομο με πρωτοβουλία, πρόθυμο να συστήσει τον εαυτό του στους επισκέπτες, παρέχοντάς τους εξατομικευμένες προτάσεις βιβλίων.

Ο άνθρωπος που θα κερδίσει τη θέση θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία του βιβλιοπωλείου, συμπεριλαμβανομένων των λογιστικών και της διαχείρισης των αποθεμάτων. «Θα είναι εκεί μόνος του, επομένως θα τρέχει σχεδόν μόνος τους το όλο εγχείρημα». Για το λόγο αυτό αναζητείται ιδανικά κάποιος με εμπειρία σε βιβλιοπωλεία ή στον τομέα των εκδόσεων.