Η Σ. Αραβία θέλει να φτιάξει πόλη που θα είναι σε μία ευθεία 170 χλμ (vid)

Newsroom
Η Σ. Αραβία θέλει να φτιάξει πόλη που θα είναι σε μία ευθεία 170 χλμ (vid)
Μια εντυπωσιακή πολιτεία, η οποία θα βρίσκεται σε έναν καθρέφτη μήκους 170 χλμ σκοπεύουν να φτιάξουν οι Σαουδάραβες.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αποκάλυψε τα σχέδια μιας γραμμικής πόλης, που ονομάζεται The Line. Πρόκειται για ένα τοίχος από καθρέφτη, ο οποίος θα έχει ύψος 500 μέτρα, πλάτος 200 μέτρα και μήκος 170 χιλιόμετρα. Η πόλη θα κατασκευαστεί κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Πέρυσι, κατά την κυκλοφορία των σχεδίων του The Line, δεσμευτήκαμε σε μια πολιτισμική επανάσταση που θέτει τους ανθρώπους να μπουν σε μια λογική ριζικής αλλαγής του πολεοδομικού σχεδιασμού», δήλωσε ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

The Line

«Τα σχέδια που αποκαλύφθηκαν για τις κοινότητες της πόλης με κάθετα στρώματα θα αμφισβητήσουν τις παραδοσιακές επίπεδες, οριζόντιες πόλεις και θα δημιουργήσουν ένα μοντέλο για τη διατήρηση της φύσης και τη βελτίωση της ανθρώπινης βιωσιμότητας», συνέχισε.

Η κατασκευή θα αποτελείται από δύο δομές που μοιάζουν με τοίχο και θα περικλείουν μια ανοιχτή περιοχή μεταξύ τους. Σε ύψος 500 μέτρων, το ζευγάρι των κατασκευών θα γίνει το 12ο υψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

The Line

Η δομή, η οποία σχεδιάστηκε για να στεγάσει εννέα εκατομμύρια κατοίκους όταν ολοκληρωθεί, θα περιλαμβάνει κατοικίες, καταστήματα, χώρους αναψυχής, σχολεία και πάρκα.

Οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει δείχνουν πάρκα τοποθετημένα ανάμεσα στα δύο γραμμικά τετράγωνα, τα οποία θα συνδέονται με πολλές γέφυρες και θα καλύπτονται με πολλούς χώρους πρασίνου. Θα είναι εξ' ολοκλήρου ντυμένο με καθρέφτες προσόψεων για να δώσει στη δομή μια μοναδική εμφάνιση.

The Line

Ένα σύστημα μεταφοράς που θα διατρέχει το μήκος της μεγαδομής θα σχεδιαστεί για να συνδέει και τα δύο άκρα της πόλης μέσα σε 20 λεπτά. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, η δομή θα τροφοδοτείται εξ' ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σχεδιάστηκε ως βιώσιμη εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές πόλεις.